Jocul de-a Urzeala tronurilor într-un final şocant

Serialul Urzeala tronurilor a oferit audienţei un final uluitor, foarte multe secvenţe luând prin surprindere publicul, iar controversele nu au întârziat să apară. Odată cu încheierea unui nou capitol, fanii sunt tot mai curioşi de lansarea următorului volum al seriei Cântec de gheaţă şi foc de George R.R. Martin, asta după ce serialul a ajuns să se sincronizeze cu ultimul publicat,Dansul dragonilor.

game-of-thrones-mothers-mercy-high-sparrow-and-cerseiScenariştii nu s-au sfiit să şocheze, permiţându-şi unele libertăţi, astfel că s-au abătut de la fidelizarea unor evenimente din romane. „Mother’s Mercy” nu a lăsat nimic la voia întâmplării şi nu a făcut altceva decât să alimenteze curiozitatea. Fie că vorbim despre cei care au citit cu ani în urmă volumele, fie despre cei care au făcut cunoştință cu Jon Snow, Stannis Baratheon sau Cersei Lannister prin intermediul seriaului.

Deznodământul sezonului cinci poate fi catalogat drept consistent, dramatic şi epic, dar se remarcă mai ales prin dărâmarea unor mituri sau prăbuşirea unor eroi care păreau intangibili. Mai întunecat şi la fel de permisiv cu scenele de violenţă, serialul îşi ia rămas-bun până anul viitor, cu promisiunea unei reveniri în forţă, când va trebui să se revanşeze pentru dezamăgirea unora dintre fani de a nu fi regăsit unele fărâme din universul George R.R. Martin pe micile ecrane.

Până atunci e destul timp să aflaţi toate secretele lumii de gheaţă şi foc de dinainte de acţiunea din romane citind cartea Lumea de gheaţă şi foc, studiind cu atenţie hărţile, arborii genealogici ai familiilor în război, ca nişte fani adevăraţi!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *