Jocurile Foamei, inspiraţie pentru părinţii care îşi botează copiii

Tot mai mulţi părinţi care sunt fani ai Jocurilor Foamei aleg să îşi boteze copiii cu nume ale tributurilor din ediţia a 74-a a concursului.

Site-ul Nameberry analizează trendurile în materie de nume pentru copii, iar săptămâna aceasta a anunţat care sunt cele mai populare alegeri ale anului 2012.

După ce au fost analizate cele 3 milioane de nume pentru copii de pe site, s-a observat că două dintre acestea sunt din ce în ce mai folosite. V-aţi aştepta să fie vorba de Katniss şi Peeta, nu? Ei bine, vă înşelaţi. Pe primul loc se află Rue, urmat îndeaproape de Cato.

Dacă anul trecut cele mai populare nume date copiilor erau Jabob şi Isabella, datorită succesului pe care l-a avut Twilight, de data aceasta părinţii au ales numele folosite de Suzanne Collins în Jocurile Foamei.

Deşi există şi destule Katniss, Primrose sau Clove, Rue este de departe în fruntea clasamentului.

Rue provine din Districtul 11 şi este cel mai tânăr tribut din ediţia a 74-a a Jocurilor, având doar 12 ani. De aceea, este deseori subestimată de ceilalţi concurenţi. Se împrieteneşte cu Katniss Everdeen şi cele două se ajută reciproc spre sfârşitul Jocului, dar este ucisă când un tribut o aruncă o suliţă în ea şi o loveşte în stomac.

Cato provine din Districtul 2 şi are 16 ani în carte şi 18 în film. Este liderul grupului format din tributuri ale districtelor 1, 2 şi 4, la care se alătură pentru o scurtă perioadă şi Peeta Mellark. Şi-a dedicat toată viaţa antrenamentului pentru Jocuri, astfel încât se oferă voluntar, fiind sigur că va reuşi să câştige. Chiar dacă nu a făcut-o, a fost totuşi ultimul care a murit.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *