Jocurile foamei și jocurile actoricești

Trilogia Jocurile foameiFanii seriei Jocurile Foamei, care au făcut-o celebră pe scriitoarea Suzanne Collins, se vor bucura să audă că Sam Claflin va juca în cel de-al doilea film care va fi ecranizat în cadrul trilogiei, în rolul mult-iubitului Finnick Odair, pe care l-am văzut nu de mult în producția Snow White and the Huntsman. Studiourile vor începe filmările în luna septembrie a acestui an și preconizează premiera în noiembrie 2013. O vom revedea, bineînțeles pe Jennifer Lawrence în rolul lui Katniss Everdeen, alături de alți actori noi care vor da viață personajelor create cu atâta măiestrie de Collins.

După vizionarea primului film, poate cel mai important critic al său, autoarea însăși, a adresat un mesaj echipei de producători, regizori și actori, în care și-a exprimat întreaga recunoștință și admirație pentru munca depusă și rezultatul final, fiind în mod special împresionată de modul în care Gary Ross a reuși să transpună pe marele ecran o viziune puternică ce a adus o valoare adăugată cărții. De asemenea, le-a mulțumit actorilor principali pentru interpretarea personajelor sale și pentru contribuția lor la dezvoltarea caracterelor, a complexității și a personalității acestora. Sperăm că acest al doilea film va păstra calitatea regiei și a performanțelor actoricești, și chiar credem că așa se va întâmpla, dacă ne luăm după comentariile conform cărora personajul lui Finnick din Catching Fire este ”carismatic și inteligent”.

Până în 2013, când va apărea cel de-al doilea film, fanii români ai trilogiei au ocazia să-și împrospăteze memoria sau pot să se aventureze pentru prima dată în lumea fantastică creată de Collins, deoarece seria este publicată de Editura Nemira și se găsește în librării, precum și în magazinul on-line al editurii.

Editura Nemira vă oferă o super promoţie pentru Jocurile foamei: până pe 3 septembrie, puteţi achiziţiona cărţile trilogiei cu o reducere de 45%.

Autor: Andreea Sterea

1 Comentariu

  1. mady 14/09/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *