La mulți ani, Andrea Camilleri!

Update:
Câștigătorul pachetului de 3 cărți Andrea Camilleri este ely. Felicitări și să te bucuri de ele!

 

Astăzi sărbătorim unul dintre cei mai populari și citiți scriitori italieni, Andrea Calogero Camilleri, care împlinește 86 de ani de viață! De asemenea, vom lansa și un nou concurs aniversar, cu care deja v-am obișnuit! Sper ca astăzi, în special, să ne bucurăm de operele sale atât de apreciate în întreaga lume și datorită cărora este recunoscut drept un nume de referință al genului polițist.

S-a născut pe 6 Septembrie 1925 în Porto Empedocle, publicând în timpul facultății poeme și povestiri. Cu toate că părea să se îndepărteze tot mai mult de literatură și scris, încercând de-a lungul anilor profesii precum regizor de teatru, scenarist, chiar și producător de radio și TV, Camilleri și-a regăsit interesul pentru scris, la vârsta de 53 de ani, când i-a fost publicat primul roman.

În ciuda faptului că primele sale opere nu au avut succes, “Il corso delle cose” și “Un Filo di Fumo”, după o pauză lungă de 12 ani avea să scrie și primul său bestseller: “La Stagione della Caccia”. Iar în 1994, a apărut “Forma apei” (La forma dell’acqua), primul roman din seria “Comisarul Montalbano”, personaj care avea să se transforme în scurt timp într-un adevărat cult.

“Comisarul Montalbano” (numit astfel în onoarea scriitorului Manuel Vazquez Montalban) a devenit atât de popular încât Andrea Camilleri a ajuns în situația de a nu mai putea renunța la el, precum Arthur Conan Doyle cu personajul său Sherlock Holmes.

Titlurile publicate de către Editura Nemira sunt primele 5 volume ale seriei “Comisarul Montalbano”, acestea fiind, în ordine, “Forma apei”, “Câinele de teracotă”, “Hoțul de merinde”, “Sunetul viorii” și “Excursie la Tindari”.

Să dăm deci startul concursului aniversar Andrea Camilleri!

Pentru a intra în tragerea la sorți, lăsați un comentariu în care să povestiți pe scurt despre prima/primele întâlniri cu o carte polițistă.

Premii: Prin tragere la sorți, unul dintre fanii autorului va câștiga un pachet de 3 cărți Andrea Camilleri, ce constă în volumele “Forma apei”, “Câinele de teracotă” și “Hoțul de merinde”!

Deadline înscrieri: 8 Septembrie 2011, ora 23:59.
Câștigătorul va fi anunțat pe 9 Septembrie 2011.


24 Commentarii

  1. Filip Anca 06/09/2011 Reply
  2. Filip cristina 06/09/2011 Reply
  3. neagoe maria- mirela 06/09/2011 Reply
  4. Darius 06/09/2011 Reply
  5. yonutz 06/09/2011 Reply
  6. Oana 06/09/2011 Reply
  7. ilinca 06/09/2011 Reply
  8. Ciobanu Angelica 07/09/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *