La intersecția dintre imaginație și pasiune

Putem vorbi de o adevărată industrie la nivelul conceptului A Game of Thrones”? Jucând boardgame-urile cu același nume, urmărind serialul de pe HBO, căutând printre sutele de filmulețe behind the scenes și cover-uri de pe Youtube, așteptând să apară jocul pentru PC și, nu în ultimul rând, sorbind de-a dreptul fiecare cuvânt din cărțile lui George Martin, aș zice că răspunsul vine de la sine.

Spuneam că este vorba de imaginație și pasiune. Numai că acestea provin atât din partea formidabilului George Martin, care a putut să depășească barierele obișnuite ale creatorilor de lumi Fantasy, cât și din partea noastră, iubitorii acestui gen captivant al cărților “Urzeala Tronurilor”. Am crezut în poveștile scrise de el și tot noi le-am dat viață, urmărind parcă un film al minții, derulându-se dintr-o pagină în alta. Când uiți de timp, când te pierzi printre detaliile incredibile, uneori recitind pasajele preferate, parcă pentru a le descoperi vreun sens ascuns, îți dai seama că vrei din ce în ce mai mult.

Iar fanii “Urzeala Tronurilor” au știu exact ce vor! Este fascinant cum o idee altfel reușește să inspire, iar privind în jurul nostru nenumăratele reacții care continuă să apară, ne este clar că oamenii sunt incredibil de fericiți și de pasionați de acest univers al lui George Martin! Dacă în posturile anterioare povesteam de cât de atent realizat a fost casting-ul pentru serial, spre exemplu, acum voi aminti de atmosfera de reverie, creată prin melodia din deschidere și prin profunzimea cu care e conceput intro-ul. Ați simțit și voi acel fior specific, acel strop de suspans, sufocat parcă de emoția unui copil lăsat în fața unei comori? Câte idei și câte povești putem născoci doar urmărind opening theme-ul serialului! Și pentru că vorbeam de pasiunea fanilor, încercați să ascultați și varianta heavy metal sau cea clasică.

Da, undeva la intersecția dintre imaginație și pasiune a răsărit o adevărată industrie, datorată și dedicată milioanelor de fani. Și este grozav cum totul a pornit acum 15 ani, când lui Eddard Stark, Robert Baratheon, Daenerys Targaryen, Lannisterilor și tuturor celorlalți li s-a scris numele cu tuș pentru prima oară, iar povestea lor începea să umple paginile cărții “Urzeala Tronurilor”.

1 Comentariu

  1. P. Ionut 14/05/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *