Magazinul Mistica: magie în centrul Bucureştiului

Sunt puţine locuri în capitală unde poţi să spui că există o anume familiaritate. Locuri în care să te simţi, cât de cât, ca acasă. Genul acela de magazine mici şi cochete din marile capitale europene, unde pare că te-ai desprins din timp şi nu vrei să mai pleci niciodată.

Dacă aţi intrat vreodată într-un asemenea spaţiu, ştiţi despre ce este vorba: fie că sunt obiecte speciale, atent decorate sau lucrate manual, fie produse din ingrediente naturale, dintre care unele au aerul gadget-urilor unor vrăjitori celţi, toate acestea fac parte din reţetele unor magazine care rămân în minte multă vreme. Efect la care contribuie, desigur şi amestecul plăcut de parfum pe care nu îl poţi identifica uşor, dar care îţi transportă încet şi sigur simţurile.

Ei bine, exact un magazin de genul acesta s-a deschis astăzi, 6 noiembrie 2013 şi în centrul Bucureştiului. Magazinul Mistica, de pe strada George Enescu nr.23.

magazin-mistica-3

Aşadar, odată ajunşi aici, veţi observa că se petrece un fenomen foarte interesant. Pe care l-am văzut, de altfel, astăzi la câţiva dintre trecătorii care ne-au surprins aplicând ultimele retuşuri şi finisaje. Oamenii se opresc şi observă cu coada ochiului că acolo se petrece ceva. Altceva decât de obicei. Altceva decât rutina zilnică, lucru care devine evident din detaliile care se concretizează pe măsură ce se apropie. Cărţi speciale. Titluri neobişnuite. Cristale terapeutice, mici şi mari, de toate formele şi dimensiunile. Pietre semipreţioase, fiecare dedicate unei zodii. Ceaiuri frumos ambalate, servicii de ceai la fel. Obiecte ciudate, din alte timpuri, de ca şi cum intrând în acest magazin ar deschide poarta unei alte dimensiuni.

magazin-mistica-1

Dacă vi se pare că aşa ceva e imposibil în Bucureşti, vă invităm să veniţi la magazinul Mistica. Vă avertizăm că înăuntru există o ceainărie, la etajul căreia conduce o mică scară interioară şi că de acolo, odată instalaţi cu o carte în mâini, va fi greu să vă desprindeţi. Vă aşteptăm!

magazin-mistica-2

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *