Mihai Sin împlinește astăzi 70 de ani

Cunoscut publicului autohton pentru volume ca “Marea miză” sau “Quo Vadis, Domine?“, printre altele, autorul român Mihai Sin se poate mândri cu o carieră impresionantă. Desăvârșit om de cultură, a marcat contemporaneitatea cu activitatea sa publicistică în pagini de revistă și în lumea radio, rămânând fidel totodată activității sale didactice.

Romanele sale, de un realism incisiv și profund, au fost considerate adevărate radiografii ale societății contemporane, cu toate tarele și calitățile ei, aducându-i autorului două Premii ale Uniunii Scriitorilor, în 1978, pentru volumul “Bate și ți se va deschide” și în 1985 pentru romanul “Schimbarea la față”.

Autor care a creat numeroase polemici, dar care a și câștigat irevocabil respectul criticii prin viziunea sa asupra societății în care trăim, Mihai Sin impresionează prin febrilitatea cu care scrie, analitic și evenimențial, oferind publicului său o serie de eroi memorabili, constrânși la o sinceritate uneori dureroasă.

Membru marcant al spațiului cultural român, Mihai Sin a primit anul acesta titlul de Profesor Emerit din partea Universității de Arte din Târgu-Mureș, cu ocazia împlinirii a 66 de ani de la înființarea instituției. Sursă de inspirație pentru generații întregi de scriitori români, Mihai Sin a influențat în mod pozitiv literatura contemporană, vocea, sobrietatea și stilul său regăsindu-se în opera noii generații de prozatori.

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *