Milioane de fani din întreaga lume îl aşteptau. A apărut primul trailer al filmului “DUNE”.

Așteptarea a luat sfârșit pentru toții fanii lui Frank Herbert și a genului science fiction! A apărut noul trailer oficial al filmului Dune, regizat de Denis Villeneuve.

Dune, epopeea lui Frank Herbert a încântat, de mai bine de jumătate de secol, milioane de fani din întreaga lume şi este considerat ca fiind cel mai bine-vândut roman science fiction din toate timpurile. Astfel, lansarea primului trailer pentru ecranizare Dune, în regia aclamatului regizor nominalizat la premiile Oscar, Denis Villeneuve, este un moment mult aşteptat nu numai de fanii genului SciFi. În România Dune va fi distribuit de către compania Vertical Entertainment, deţinătoare în exclusivitate a licenţei Warner Bros.

Ca şi povestea seriei Dune, intriga filmului urmăreşte călătoria mitică și emoționantă a lui Paul Atreides, un tânăr strălucit și talentat, născut într-un mare destin, dincolo de înțelegerea sa, care trebuie să meargă pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei și poporului său. Pe măsură ce forțele malefice izbucnesc într-un conflict legat de furnizarea celei mai prețioase resurse din univers – resursă capabilă să deblocheze cel mai mare potențial al umanității – vor supraviețui doar cei care își pot cuceri frica.

Trailer-ul oficial poate fi văzut aici.

Cărțile de Frank Herbert, apărute la editura Armada, pot fi găsite aici.


Adaptarea pentru marile ecrane a bestseller-ului original al lui Frank Herbert, Dune, are o distribuție internațională, de excepție: actorul nominalizat la Oscar, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac (franciza „Star Wars”) Josh Brolin, nominalizat la Oscar, Zendaya, Stellan Skarsgård, Dave, Stephen McKinley Henderson, Chang Chen, David Dastmalchian, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, cu Jason Momoa („ Aquaman ”,„ Game of Thrones ”al HBO) și câștigătorul Oscarului Javier Bardem.

Villeneuve a regizat Dune dintr-un scenariu pe care l-a scris împreună cu Jon Spaihts și Eric Roth pe baza romanului cu același nume scris de Frank Herbert. Villeneuve a și produs filmul împreună cu Mary Parent, Cale Boyter și Joe Caracciolo, Jr. Producătorii executivi sunt Tanya Lapointe, Joshua Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt și Kim Herbert. 

Denis Villeneuve a mai regizat filmele Arrival şi Blade Runner 2049.

DUNE este filmat în mai multe locații din Budapesta, Ungaria și în Iordania. Superproducţia Warner Bros. urmează să fie lansată în cinematografele din întreaga lume începând cu 16 decembrie 2020.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *