N’autor prezent la Târgul Internațional de Carte de la Londra 2024

Eli Bădică, coordonatoarea imprintului n’autor, face parte zilele acestea din delegația României prezentă la Târgul Internațional de Carte de la Londra 2024 (LBF), unul dintre cele mai mari evenimente dedicate profesioniștilor din domeniul literar. Venită în urma invitației Centrului Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român, prezența lui Eli la Londra are rolul de a deschide noi oportunități în vederea unor viitoare traduceri ale scrierilor autorilor români publicați în n’autor.

De altfel, oferind un cadru de manifestare pentru scriitorii, traducătorii, editorii și agenții literari din România, participarea la acest eveniment este sinonimă cu expunerea la stand a aproximativ 350 de volume de beletristică românească, dar și traduceri în limba engleză ale cărților scrise de autori români, susținute de Institutul Cultural Român. Cuvântul de deschidere de la standul României a fost rostit de Excelența Sa Doamna Laura Popescu, Ambasadoarea României în Regatul Unit, Dana Ionescu, directoarea Centrului Național al Cărţii, și Aura Woodward, directoarea Institutului Cultural Român din Londra, care au scos în evidență rolul autorilor români în peisajul literar internațional.

În plus, prezența României la LBF 2024 este marcată și printr-o serie de patru evenimente, iar printre scriitorii prezenți la două dintre acestea se numără și Elena Vlădăreanu, care a publicat un volum de povestiri în n’autor, „August”, și două cărți de poezie în Vorpal (colecție coordonată de Svetlana Cârstean), „Bani. Muncă. Timp liber” și „Minunata lume Disney”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *