Vara aceasta, Editura Nemira vă provoacă să vă completați lista de lecturi cu o selecție de cinci titluri mai neobișnuite, o alternativă fresh la titlurile tradiționale de vară, care vor surprinde prin tematică, personaje și viziune – acele tiluri care rămân cu voi mult după ce ultima pagină va fi fost parcursă, transformându-vă concediul într-o experiență literară complexă.
1. Îți Place Mai Întunecat – Stephen King
Vă îmbie la cocktail încă de când vedeți coperta. Maestrul incontestabil al suspansului, Stephen King, semnează o nouă colecție de douăsprezece povestiri care explorează latura întunecată a vieții. În „Îți place mai întunecat”, King vorbește despre soartă, moarte, noroc și faldurile realității unde, pe ascuns, se poate întâmpla orice. Povestirile sunt, deopotrivă, lecturi fascinante și bogate în teme profunde, dar și perfecte pentru câte o lectură rapidă și plină de satisfacții într-un hamac, la munte. Ideală pentru cei care doresc să evadeze din cotidian și să trăiască bucuria de a descoperi lumile pline de mister ale lui King.
2. Moonwalk – Michael Jackson
Dacă Michael râmâne atât de popular în cluburile de la malul mării, ar trebui să fie la fel și pe plajă!„Moonwalk” este autobiografia sinceră și emoționantă a megastarului Michael Jackson. De la copilăria dură, dar plină de bucurii, până la ascensiunea sa fulminantă în industria muzicală, această carte oferă o privire intimă asupra vieții și carierei uneia dintre cele mai mari legende ale muzicii. Ilustrată cu fotografii rare și plină de povești despre prietenii săi celebri, „Moonwalk” este o lectură esențială pentru toți cei care vor să înțeleagă cu adevărat geniul din spatele hiturilor de neuitat și pentru cei pentru care vara e sinonimă cu muzica.
3. Croitoreasa din Paris – Natasha Lester
Mult iubita Natasha Lester revine cu o poveste plasată în al doilea Război Mondial, pentru toți cei care vor o excursie palpitantă în Paris. Povestea captivantă se desfășoară pe fundalul Franței ocupate de naziști și ne poartă prin viața unei tinere croitorese franceze, Estella Bissette, care este forțată să părăsească Parisul și să înceapă o nouă viață în New York. În prezent, curatoarea australiană Fabienne Bissette descoperă secretele dramatice din trecutul bunicii sale, Estella, în timp ce află despre sacrificiile și iubirea care au modelat destinul familiei sale.
4. Cântecul Munților – Nguyễn Phan Quế Mai
Un roman premiat care redă istoria și cultura Vietnamului, „Cântecul Munților” de Nguyễn Phan Quế Mai ne oferă o perspectivă emoționantă asupra costurilor umane ale războiului. Povestea se concentrează pe relația strânsă dintre o fetiță și bunica sa și încercarea acestora de a supraviețui bombardamentelor din timpul războiului din Vietnam. Cu un stil liric și profund, această carte ne arată puterea bunătății și a speranței în mijlocul conflictelor devastatoare.
5. Turbo – Andrei Crăciun
Dacă vreți să vă amintiți de mirosul verilor din copilărie și de melancolia acelei perioade, refugiați-vă în „Turbo”, cartea prin care universul lui Andrei Crăciun capătă mai mult sens și strălucire.
De ce o lectură alternativă?
Pentru că propun o călătorie la dublu, în spațiu și timp, și sunt mai mult decât simple lecturi de vacanță; ele sunt invitații la introspecție, aventură și descoperire.
Tweet