Noaptea dintre lumi sau fantastica aventură a unei adolescente călăuzite de o ființă misterioasă

Noaptea dintre lumi, de Irina Georgescu Groza, este cel mai nou roman din colecția n’autor de literatură română de la editura Nemira și spune fantastica poveste a unei adolescente cu părul alb, sufocată de o dragoste imposibilă, într-o lume ostilă, a cărei singură salvare pare să vină de la o ființă misterioasă. 

irina-georgescu—noaptea-dintre-lumi (2)

Cartea se lansează la București pe 21 noiembrie. Mai multe detalii în curând.

La prima vedere, Ana este clasica adolescentă care se îndrăgostește de profesorul ei de engleză. Afecțiunea lui o face să evadeze temporar din lumea în care este captivă – dificilii ani ’80, un tată dispărut, o mamă disperată, o bunică supusă anchetelor Miliției, vecini intruzivi, hărțuiri repetate. Scandalul de la liceu e iminent, iar Ana, cu straniul ei păr alb, este victima unei agresiuni care îi schimbă dramatic viața. Intră într-un labirint de întâmplări alături de creatura numită Lumen, care îi luminează pașii în noapte.

„Bine ai venit în universul Anei! Hai să locuiești în lumea ei preț de câteva ore, zile, săptămâni – tu alegi. O vei îndrăgi pe adolescenta cu părul alb încă din prima clipă, vei rezona la povestea ei atipică de dragoste, vei empatiza cu ea în momentele de cumpănă, te vei revolta când ceilalți îi vor îngreuna drumul, vei zbura și tu pe Lumen în Noaptea dintre lumi. Scriitura Irinei Georgescu Groza și povestea care prinde viață între paginile cărții nu-ți lasă alternativă, te țin captiv până la sfârșit. O captivitate splendidă, îți promit.“ Eli Bădică coordonatoarea colecției n’autor

Irina Georgescu Groza s-a născut în 1973 la Onești. A debutat în anul 2016 cu volumul de povestiri Dincolo de ferestre (Casa de Pariuri Literare). A publicat proză scurtă în Revista de Povestiri (2015–2016), în revista Argos, numărul 12 (2016), în revista iocan, numărul 1 (2016) și numărul 7 (2018), în revista Apostrof (2016) și în antologia Argos, numărul 3 (2017). În prezent, trăiește în București, cu soțul și cei doi copii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *