Noaptea Institutelor Culturale

Peste 50 de evenimente, timp de peste 14 ore, vor fi organizate pe 24 iunie în Bucureşti, cu ocazia celei de-a cincea ediţii a Nopţii Institutelor Culturale. O veste și mai bună este că organizatorii, împreună cu Green Revolution, ne vor pune la dispoziţie 60 de biciclete echipate nocturn, dar și o linie specială de autobuze pentru acest eveniment, înființată de RATB!

Acest proiect este derulat de clusterul EUNIC din România, iar Noaptea Institutelor Culturale cuprinde evenimente propuse de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Forumul Cultural Austriac, Fundaţia Culturală Greacă, Institutul Goethe, Institutul Cervantes, Institutul Camões/Ambasada Portugaliei, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultură “Vito Grasso”, Institutul Polonez şi Delegaţia Wallonie-Bruxelles. Coordonatorul ediţiei din acest an este Forumul Cultural Austriac. Însă un program complet al serii găsiți pe site-ul oficial, precum și detaliile legate de transportul special.

Nouă ne-au atras atenția câteva evenimente din lista generoasă, așa că o să vă recomandăm să vă începeți după-amiaza de vineri cu Jocurile de societate organizate de cei de la British Council, începând cu ora 16:00, rămânând apoi de la 21:30 în curtea celor de la British pentru un superb concert de muzică elizabetană ! Iar dacă vreți să schimbați atmosfera, dați o fugă până la Centrul Cultural al Republicii Ungare pentru un concert de jazz cu Karolina Trybała Tri, tot de la ora 21:30 și proiecții de filme în interior.

Institutul Cultural Român va începe seara cu o expoziție foto, având ca temă capitala portugheză, iar mai târziu în noapte vă recomandăm mult așteptatul concert electro-avangarde al celor de la Tangtype! La Institutul Francez ne-am dori să ajungem în special pentru lansarea volumului Cioran citit în stradă de Dan Perjovschi. Iar pentru cei mai tineri dintre noi, obișnuiți cu nopțile albe și locațiile cheie ale Bucureștiului, ne așteptăm să îi vedem în Kulturhaus, la concertul Stereo Total organizat de Institutul Goethe şi Institutul Francez.

Din păcate suntem nevoiți să alegem între atâtea evenimente interesante însă indiferent care vă va fi traseul pentru noaptea de 24 iunie, suntem siguri că organizatorii vor avea grijă să vă simțiți cât mai bine la această nouă ediție a Nopții Institutelor Culturale!

 

1 Comentariu

  1. ioana 24/06/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *