Noutăţi Gaudeamus (12): George R.R. Martin – Festinul ciorilor

george_martin_festinul-ciorilor_12

George R.R. Martin – Festinul ciorilor

A patra parte din seria CÂNTEC DE GHEAŢĂ ŞI FOC

traducere de Laura Bocancios & Silviu Genescu

Nautilus

107 X 178, 1352 pp.

„În cadrul primului eşalon autori contemporani de fantasy, Martin poate nu cel mai vizibil, dacă ne gândim la Christopher Paolini, Robert Jordan sau veşnic tânăra Ursula K. LeGuin. Dar, dintre cei care scriu epic fantasy de proporţii, Martin este de departe cel mai bun. Iar lansarea ultimului său volum, Festinul ciorilor, este cel mai fericit prilej să îl recunoaştem drept «Tolkien al Americii».

[…]

“Martin se distinge şi se impune ca principala forţă care va modela evoluţia genului fantasy prin refuzul său de a adopta o viziune maniheistă asupra lumii ca luptă între cele două principii eterne, Binele şi Răul. Opera lui Tolkien are o forţă imaginativă extraordinară, dar fără nici o urmă de complexitate morală. Războaiele lui Martin sunt multifaţetate şi ambigue, asemenea protagoniştilor sau chiar zeilor care îi privesc şi râd pe înfundate. Festinul ciorilor nu se rezumă la elfi arătoşi împotriva dezgustătorilor orci. Sunt bărbaţi şi femei care se luptă – pentru putere, pentru bani, pentru dragoste, pentru toate cele omeneşti.”

LEV GROSSMAN, Time

„Întotdeauna aştept perfecţiunea de la George R.R. Martin, iar el nu mă dezamăgeşte niciodată.”

ROBERT JORDAN

„Ciorile sunt stăpânele câmpului medieval de bătălie, iar acest al patrulea volum al monumentalei serii îşi merită cu prisosinţă titlul. […] Ca şi până acum, Martin este fără cusur în mânuirea limbajul, a caracterizării personajelor şi a descrierilor grandioase care au impus mega-saga. Veşti bune pentru cititorii cu apetit insaţiabil!”

Booklist

“Oare George R.R. Martin chiar există în realitate? Poate un fantasy să devină mai bun cu fiecare nou volum? Da, da, da! Această serie este the real deal, iar Martin îşi merită coroana de rege al povestirii. Urzeala tronurilor a debutat în forţă, Încleştarea regilor a depăşit aşteptările, dar volumele care au urmat l-a consacrat pe Martin drept cel mai vrednic de laudă autor fantasy care a apărut după dispariţia primului R.R. [Tolkien].”

PAUL HUGHES

35 Commentarii

  1. Vlad Puescu 12/11/2009 Reply
  2. Bear 12/11/2009 Reply
  3. jeje 12/11/2009 Reply
  4. Alex 13/11/2009 Reply
  5. AdinaB 13/11/2009 Reply
  6. adi 13/11/2009 Reply
  7. Bogdan 13/11/2009 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *