Noutăţi Guadeamus (15): Valentin Nicolau – TVR. Mărire şi decădere

Sunteţi invitaţi la lansarea cărţii la standul Nemira de la târgul de carte Gaudeamus din Bucureşti, Vineri, 27 noiembrie, ora 17:30. Lista completă a evenimentelor Nemira Gaudeamus 2009 poate fi consultată aici.

Valentin Nicolau – TVR. Mărire şi decădere

În afara colecţiilor

170 X 240 mm, 208 pp.

“Valentin Nicolau analizeaza, pas cu pas si mecanism cu mecanism, procesele si formele prin care s-a produs degradarea serviciului public in Romania, astfel incat TVR a devenit «o institutie slaba si culpabila». El identifica o seama de factori, unii de natura istoric-conjuncturala, altii de natura structurala, care au contribuit la ceea ce autorul numeste «marea prabusire».

Analiza, prima investigare intemeiata pe o perspectiva istorica si pe aplicarea unor modele teoretice din bibliografia autohtona, ofera numeroase concluzii solid argumentate si valide din punct de vedere stiintific. Ea este sustinuta de un corpus bogat de informatii cantitative (concentrat in numeroasele anexe) si de evaluarea critica a unor surse diverse.

Investigatia traseelor sinuoase ale televiziunii publice romane ne prezinta un demers analitic riguros organizat; cartea este scrisa intr-un stil alert, care adeseori ascunde faptul ca este vorba de o cercetare stiintifica aprofundata, bazata pe o documentare solida. Prin aceste calitati, lucrarea de fata se impune ca un aport substantial la defrisarea campului tematic si conceptual al analizelor consacrate sistemului mass-media romanesc, care aduce o contributie semnificativa la aprofundarea dezbaterilor teoretice si ofera un instrument de lucru de mare utilitate pentru imbogatirea bibliografiei de specialitate din Romania.”

Prof. dr. univ. Mihai Coman

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *