Nu rata noile serii fantasy de la Nemira! Atenţie, creează dependenţă!

În această toamnă, Nemira dă startul la 3 serii noi de fantasy care o să vă ţină cu sufletul la gură în următorii ani.

După fenomenele Jocurile Foamei şi Cântec de gheaţă şi foc ştim că sunteţi pregătiţi pentru noi aventuri în lumi fantastice.

robin hobb

Prima serie pe care o lansăm este trilogia Omul arămiu, care debutează cu Misiunea bufonului. Autoarea, Robin Hobb este revelaţia literaturii fantasy din ultimii ani, primind deja votul de încredere de la maeştrii George R.R. Martin şi Orson Scott Card, precum şi voturile cititorilor pe care i-a cucerit cu trilogia Farseer. Cadrul este acelaşi, iar protagonistul trebuie să îndeplinească o misiune plină de primejdii, dar cu o miză importantă pentru întregul regat. Pentru fanii Farseer, trilogia va fi o continuare mult-aşteptată şi o reîntâlnire cu personaje îndrăgite. Pentru ceilalţi, este o poveste fascinantă de capă şi spadă, despre maturitate, datorie şi onoare, toate într-o viziune detaliată a unei lumi medievale încărcate de magie. Farmecul este că noua serie are o poveste aşa de bine închegată încât nu trebuie citită neapărat ca o continuare.

magicienii

 

 

Magicienii, de Lev Grossman este o altă serie fantasy pe care nu o veţi mai lăsa din mână, odată ce începeţi lectura. Nu-i aşa că v-aţi gândit de multe ori cum ar fi ca lumile fantastice despre care citiţi să fie reale? Ei bine, aceasta este povestea unui cititor avid de literatură fantasy, Quentin Coldwater, care află exact răspunsul la această întrebare: Fillory, lumea magică la care visează, există cu adevărat şi nici măcar şcoala de magie modernă din afara New York-ului pe care o frecventează nu îl poate pregăti pentru tot ce se ascunde acolo. Un fantasy urban, injectat cu teme serioase. Dacă nu ne credeţi pe cuvânt nu vă mai spunem decât că acest prim roman din trilogie a fost bestseller New York Times, este tradus în peste 20 de limbi şi că va fi adaptat pentru TV de Syfy.

 

 

omul pictat

Iar pentru aceia dintre voi care caută literatura fantasy cu accente mai întunecate, deschidem seria Demon cu romanul Omul pictat. Peter V. Brett propune o premiză înfricoşătoare: omenirea a ajuns prizoniera unor creaturi ivite din adâncurile pământului când apune soarele, care distrug tot ce le iese în cale până în zori, atunci când soarele le alungă înapoi în văgăunile lor. Protagoniştii, Arlen, Leesha şi Rojar trăiesc mereu în primejdie, mereu pe fugă, protejaţi de o magie pe care nu o înţeleg, visând la o lume în care nu se vor mai ascunde. O poveste despre maturizare, despre umanitate şi întunericul din sufletul oamenilor, despre dragoste şi camaraderie, cu eroi şi anti-eroi, într-o societate cu roluri şi ritualuri inventate magistral de Brett. 

 

Nu ne rămâne decât să vă urăm călătorie plăcută în lumile celor trei romane!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *