O carte premiată despre Nikola Tesla urmează să apară la Nemira

nikola teslaLa editura Nemira va apărea în curând o nouă carte, intitulată „Tesla, un portret printre măşti” a autorului Vladimir Pistalo, monografie lirică despre faimosul inventator Nikola Tesla.

Pentru prima dată, vor fi publicate detalii mai multe despre şederea lui Tesla în Praga, alături de timpul petrecut în Europa şi în America. Cartea va aduce la viaţă perioada  istorică în care marele inventator a trăit, dar va insista şi pe emergenţa ideilor din acele vremuri care au marcat începutul unei noi ere.  Astfel, povestea nu este doar un portret istoric al lui Tesla, ci şi fresca unei perioade măreţe.

Nikola Tesla este considerat unul dintre cei mai mari inventatori de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX. El a fost un inventator, fizician, inginer mecanic şi electrician de origine sârbă. Datorită invenţiilor sale au fost puse bazele cunoştinţelor moderne despre curentul alternativ şi puterea electrică, care au dus la cea de-a doua Revoluţie Industrială.

Autorul cărţii „Tesla, un portret printre măşti”, Vladimir Pistalo, s-a născut în anul 1960 în Sarajevo, iar din 1993 locuieşte în Statele Unite, unde predă istorie.  Pistalo a scris 11 cărţi şi alte numeroase povestiri, însă este cunoscut pentru bestseller-ul său despre Tesla, cu care a câştigat acum patru ani premiul acordat de revista NIN pentru literatură. Vladimir Pistalo este, fără îndoială, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori sârbi contemporani.

[embeded: src=”http://www.youtube.com/v/iEJNJ0rFSe8?version=3&feature=player_detailpage” width=”580″ height=”340″ ]

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *