Mihai Găinușă și al său “Jurnal din viitor”

Faimosul cârcotaș, Mihai Găinușă, revine cu o nouă carte la Editura Nemira! “Jurnal din viitor” vă va impresiona altfel decât sunteți obișnuiți… O mare parte se datorează întâmplărilor amuzante pe care scriitorul ni le povestește în stilul său deosebit, însă veți resimți și o tristețe subtilă ce dă farmec întregii sale scrieri!

După “Trialoguri cârcotașe” (2003), “Cotcodăceli” (2004), “Fără cap și fără coadă” (2007), “Povestiri mortale” (2009) și “Scândura de frizerie” (2009), noua carte a autorului ne plimbă pe la malul Mării Egee, la Genova, la Londra și prin multe alte locuri.

“Jurnal din viitor” ne face cunoștință cu personaje și întâmplări de tot râsu’-plânsu’. Mama Medusa, doamnele din Ribauville sau Omul-Indicator sunt câțiva dintre protagoniștii unei proze pline de umor, dar străbătute de o tristețe discretă.

“În afară de Regizori, nimeni nu se uita la el. Era un fel de Om Invizibil, pe care-l ocoleau ca pe-un stâlp, ca pe-un indicator neobservat. Întindea uneori mâna să ofere un fluturaş cu adresa magazinului şi observa secunda de surpriză, de respingere, ca într-o invadare a spaţiului vital, personal. Fiindcă era spaţiul lor, nu al lui, era strada Lor, unde Sam nu era decât un chiştoc de ţigară, aruncat în rigolă cu nepăsare,  până la următoarea trecere a măturii celor de la salubritate.”

Mihai Găinușă

Sursa: unica.ro

Despre înclinația lui Mihai Găinușă spre jurnalism și scris am aflat mai multe din acest articol de pe Adevărul.ro. La fel și despre obiceiurile sale în ale procesului de scriere:

“Uite, am avut vacanţa şi am scris. Trebuie să am timp, dar să am şi inspiraţie. În general îmi ia un an să lucrez la o carte, dar s-a întâmplat să lucrez şi doi ani la una. […] Reţeta e să fii, chiar şi în divertisment, foarte serios.” – Mihai Găinușă

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *