Octombrie Luna Verde la Nemira

Luna verdeOctombrie Luna Verde la Nemira
Cărţi Nemira citeşti, un copăcel primeşti!

Mari sau mici, colorate sau cartonate, noi-nouțe sau îngălbenite de timp, cu toții iubim cărțile și ele ocupă un loc de cinste în fiecare casă și suflet.  Cu toate au în comun un lucru atât de obișnuit și de prețios în același timp: hârtia din care sunt făcute. Hârtia obținută din copăceii care ne înverzesc viața și ne oferă la fel de multă bucurie. Voi știți câte cărți iau naștere dintr-un copac?

942 de cărți dintr-un singur copăcel! Vi se pare mult? Dar dacă ne gândim că anul trecut s-au vândut 380 de milioane de cărți în lumea întreagă? Asta înseamna peste 400.000 de copăcei care s-au transformat în cărțile de care ne bucurăm noi astăzi.

Ce putem face noi? Sa plantăm. Nu vom putea pune la loc toți cei 400.000 de copaci, dar începem cu 5.000.

Veniți alături de noi, să sărbătorim Octombrie Luna Verde la Nemira: Cărţi Nemira citeşti, un copăcel primeşti!

Pentru că ne pasă de natură și de bogățiile țării noastre, din această toamnă,  Nemira devine partener activ al Asociaţiei MaiMultVerde. Următoarea campanie de plantare MaiMultVerde va include copacii donaţi de către Nemira din achiziţiile de carte ale cititorilor săi. Altfel spus, pentru că alegeţi să citiţi, Nemira vă face cadou un copăcel, în efortul nostru comun de a salva pădurile României și de a încuraja reîmpăduririle!

Voi intrați pe Nemira.ro, toată luna Octombrie, iar la orice cumpărături în valoare de minim 100 de lei, Nemira va dona 10 lei pentru plantarea unui copăcel în cadrul campaniei ”Fă cadou un copac!”.

Copăcelul și scriitorul tău preferat

Copăcelul va fi al tău și poate purta numele scriitorului preferat, al cărții preferate, e atât de simplu! La plasarea comenzii de minim 100 de lei pe Nemira.ro lasă un comentariu cu numele dorit pentru copăcelul tău.

Ne-am bucura dacă aţi alege pentru copaci nume de cărţi sau autori Nemira, astfel încât să distingem uşor în câmpul de plantare copacii noşti, ai cititorilor Nemira. Copăceii-cadou se vor bucura de grija şi de atenţia partenerilor noştri de la MaiMultVerde şi veţi putea primi periodic pe e-mail vești şi fotografii de la ei.

Dacă mai aveți nevoie de motive pentru a face Octombrie Luna Verde:

Iată doar câteva dintre motivele suficient de puternice care să ne determine să ajutăm pădurea să-şi reîntregească familia:

–          15 milioane de copaci sunt tăiaţi anual în România;

–          29% din suprafaţa României este împădurită, în timp ce media europeană este de 42%;

–          în România, la fiecare oră, 3 ha de pădure sunt defrişate;

–          pentru aer curat avem nevoie de copaci, se pare că am uitat cu toţii acest adevăr simplu.

Activităţile MaiMultVerde includ curăţenii, plantări, reînverziri, promovarea mersului cu bicicleta şi programe de educaţie ecologică şi voluntariat. Nemira va finanţa una dintre campaniile de plantare de copaci, donând 10 lei din fiecare încasare de minim 100 de lei raportată pe site-ului de vânzare Nemira.ro.

Plantarea puieţilor pentru cititorii Nemira va avea loc pe 17 noiembrie, în zona Ploieşti, pe Şoseaua de Centura Est, unde plantările MaiMultVerde au continuitate încă din 2009. Sperăm ca prin campania din această toamnă să susţinem, cu ajutorul cititorilor noștri, plantarea a cel puţin 5 000 de puieţi. Veniți alături de noi pe 17 noiembrie să ajutăm la plantarea lor!

Dacă doriţi să vă implicaţi mai mult, puteţi afla mai multe informaţii despre campania de donaţii de copăcei pe MaiMultVerde.ro/susţine.

8 Commentarii

  1. ioansuhov 02/10/2012 Reply
  2. Mihai 08/10/2012 Reply
  3. Ionut 15/10/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *