Primele 10 cărţi din Capsula Timpului Nemira 25

Nemira 25

Împreună cu Next Advertising, am lansat la Gaudeamus campania Nemira 25 – Capsula timpului. Tu cum vezi lumea peste 25 de ani? După ce am strâns previziunile voastre, am sigilat Capsula Timpului şi am pus-o la păstrare pentru următorii 25 de ani. La finalul sfertului de secol o vom deschide şi vom premia cu 250 de cărţi pe unul din cei care au participat. Pentru că avem 25 de ani de aşteptare, în fiecare an vom anunţa 10 din cărţile care vor face parte din premiu. Vă prezentăm primele 10 cărţi din raftul Nemira 25.

În acest al doilea volum din seria Războiul bătrânilor, facem cunoștință cu Brigăzile fantomă. Forţele Speciale din cadrul Forţelor Coloniale de Apărare, un regiment de elită, creat cu ajutorul ADN-ului morţilor care capătă astfel o nouă viaţă. Ei sunt transformaţi în soldaţii perfecţi, trimişi în cele mai dificile misiuni. Sunt tineri, rapizi şi puternici şi nu au niciun fel de sentimente sau regrete omeneşti.

  • Șaman, de Kim Stanley Robinson

O poveste fascinantă despre viața unui trib din Epoca de gheață. O carte care ne pregăteşte pentru iarna care se apropie rapid. Kim Stanley Robinson a scris povestea palpitantă a unui drum spre maturitate, conducându-ne totodată într-o călătorie înfricoșătoare în timp, acum treizeci de mii de ani.

Marea Sfărâmată este o poveste ce se petrece într-o lume post-apocaliptică, întoarsă la era medievală, o aventură pe mare în spiritul vechilor vikingi şi cu un tânăr prinţ, Yarvi, ce încearcă să îşi păstreze tronul, în timp ce alţii conspiră să i-l fure. În jurul lui Yarvi se strânge o frăţie care îl va ajuta să devina omul care trebuie să fie pentru a înfrunta toate intrigile şi a răzbi în misiunea lui.

A doua carte din îndrăgita serie Outlander. Azvârlită într-un alt secol de forţe pe care nu le înţelege, Claire Randall trebuie să înfrunte conspiraţii şi primejdii care îi ameninţă viaţa… şi îi pun la încercare inima. Destinul i-l scoate în cale pe tânărul războinic James Frazer şi Claire trebuie să aleagă între fidelitate şi dorinţă, între doi bărbaţi, între două vieţi.

Alert, dramatic şi emoţionant, Fata cu toate darurile este un roman distopic care depăşeşte clişeele poveştilor cu zombie. Nimic nu este ceea ce pare, iar twist-urile sunt greu de prevăzut. Melanie este o fată specială. Dr. Caldwell o numeşte „micul nostru geniu“, dar ea nu ştie de ce.

Un roman SF neobişnuit, care explorează umanitatea şi lucrurile care ne caracterizează şi ne fac oameni.Într-o noapte ploioasă de vineri, profesorul Andrew Martin e găsit fără haine pe străzile din Cambridge. După acest „incident“, nu se mai simte în apele lui. Își pierde pofta de mâncare. Până și soția și fiul îi par respingători. Se simte pierdut în rândul unei specii necunoscute și urăște pe toată lumea de pe planetă, mai puțin pe Newton. Dar Newton e un câine…

 

A doua carte din seria Witcher continuă să ne dezvăluie secretele lumii vânătorului de monştri. Combinând folclorul vestic cu cel estic, Sapkowski dă viaţă unui univers fantastic. Aventurile lui Geralt îl poartă acum în ţinutul driadelor, apoi în căutarea unui dragon legendar şi a comorii sale şi în cele din urmă în descoperirea destinului şi a puterii pe care o are acesta asupra omului. Vrăjitori, polimorfi, pitici şi mercenari stau în calea vânătorului şi nu întotdeauna creaturile sunt monştrii de care trebuie să se teamă.

Scrisă cu pasiune de un gamer şi un geek adevărat, Ready Player One spune povestea lui Wade Watts, un tânăr gamer din anul 2044. La fel ca mulţi alţii, Wade evadează dintr-o realitate sumbră conectându-se zile întregi la SISAO, o utopie virtuală larg răspândită unde poţi să fii tot ce vrei tu să fii şi poţi trăi, iubi şi călători pe oricare din cele zeci de mii de planete care alcătuiesc lumea virtuală.

Regina roşie este romanul de debut al tinerei Victoria Aveyard. Lumea lui Mare Barrow este împărţită în două, după culoarea sângelui: cei cu sângele comun, roşu, îi servesc pe cei cu sânge argintiu, elita societăţii, dotaţi cu puteri supraumane. Mare face parte din roşii şi îşi duce traiul de pe o zi pe alta, ca hoţ într-un mic sat de la ţară, până cănd destinul o aduce în faţa regelui, a reginei şi a tuturor nobililor, unde ea descoperă că este şi roşie, dar şi argintie, cu puteri nebănuite. 

Primul debut românesc în colecția Nautilus SF după mulți ani. Un science fiction în care spații banale precum cartierul Pantelimon, gara din Brașov, un birou din Ministerul Transporturilor sau trenul spre Teiuș sunt scene pentru discuții despre călătorii în timp și lupte cu ființe multidimensionale – toate pentru a preveni Apocalipsa. Personajele sunt oameni de zi cu zi: un creativ publicitar, un naș de tren, un politician, un agent, tipologii la care cititorul nu se va mai uita niciodată cu aceiași ochi după ce-i va vedea în acțiune.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *