Nemira 25 – Capsula Timpului: 10 cărți din 2017

În 2016, împreună cu Next Advertising, Editura Nemira a lansat la Gaudeamus campania Nemira 25 – Capsula timpului. Tu cum vezi lumea peste 25 de ani? Capsula Timpului a fost sigilată şi pusă la păstrare pentru următorii 25 de ani. La finalul sfertului de secol, o să fie deschisă şi un participant o să fie premiat cu 250 de cărți.

Pentru că avem de așteptat 25 de ani, în fiecare an vom anunța 10 cărți care vor face parte din premiu.

Vă prezentăm următoarele 10 cărți din Capsula Timpului (pe primele 10 le găsiți aici):

cover-facebook

Fata care citea în metrou

Juliette merge cu metroul din Paris în fiecare zi, la aceeași oră. Cea mai mare plăcere a ei este să vadă ce citesc cei din jur: doamna în vârstă, colecționarul de ediții rare, studenta la matematică sau fata care plânge la pagina 247. Îi privește pe toți cu tandrețe și curiozitate, de parcă ceea ce citesc, pasiunile și diversitatea existenței lor i-ar putea colora și ei viața monotonă.

Dar într-o zi Juliette hotărăște să coboare cu 2 stații mai devreme și să o ia pe un drum ocolitor spre serviciu, decizie care îi va schimba viața.

christine-feret-fleury—fata-care-citea-in-metrou_c1

 

Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți

Michelangelo ajunge în Constantinopol pe 13 mai 1506, lăsând în urmă furia Papei Iulius al II-lea și un șantier neterminat pentru mormântul acestuia la Roma. Dar cum să fi refuzat invitația sultanului Baiazid al II-lea?

Așa începe cuceritorul roman al lui Mathias Énard, care devoalează fascinanta întâlnire a omului Renașterii cu lumea otomană, imaginând o istorie uitată. În ea se ascunde o poveste de dragoste cu pagini epistolare și de jurnal, punând în lumină și firele ce leagă Occidentul de Orient.

mathias-enard—vorbeste-le-despre-batalii-regi-si-elefanti—c1

 

Căsătorie de plăcere

Amir, prosper negustor din Marocul anilor ’50, pleacă într-o călătorie lungă. Abia ajuns la Dakar, urmând cutuma islamică, o alege pe Nabou pentru o „căsătorie de plăcere“, dar se trezește îndrăgostit și începe o altă viață cu această a doua soție, trăită în paralel cu existența de familie… Destinele se amestecă, așa cum se amestecă albul și negrul, frumosul și urâtul, binele și răul, iubirea și ura. La fel, credințele, tabuurile, convingerile, prejudecățile.

Scriind povestea a două generații într-un roman care are parfumul tare al mirodeniilor, Tahar ben Jelloun privește de aproape dragostea, fericirea, istoria.


Tahar-ben-Jelloun—Casatorie-de-placere—c1

 

50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile

De la Wolfgang Amadeus Mozart pentru Constanze Mozart

De la Franz Kafka pentru Felice Bauer

De la Francis Scott Fitzgerald pentru Zelda Fitzgerald

De la Napoleon Bonaparte către Joséphine

De la Frida Kahlo pentru Diego Rivera

Pe scena iubirii li se alătură și alte celebrități: Voltaire, Marcel Proust, Oscar Wilde, Sarah Bernhardt…

Dragoste de scrisori și scrisori de dragoste, redescoperite în sertare și arhive. Mărturii intime, scoase la lumină în epoca e-mailului și a SMS-ului. Pentru cititorii împătimiți și iubitorii de cuvinte, epistolele rămân irezistibile.

Strânse într-o carte pentru oamenii mileniului III, ele parcă ridică discret un colț de perdea, întrezărindu-se astfel încăperile trecute ale dragostei. Și o vedem în toată splendoarea ei: blândă și pătimașă, curată și obsesivă, sobră și zglobie…


Paste

 

Sabia de sticlă

Al doilea volum din captivanta serie Regina roșie prezintă conflictul violent dintre armata tot mai numeroasă de rebeli roșii și lumea stăpânită de argintii.

Cu sânge roșu, dar cu o putere mai periculoasă decât ale argintiilor, aceea de a controla fulgerul, Mare a devenit o armă pe care Curtea Regală încearcă să o controleze. Însă atunci când scapă de Maven, prințul și iubitul care a trădat-o, descoperă că nu e nici pe departe singura așa.

Misiunea ei este acum să-i recruteze pe alții la fel ca ea, pentru ca împreună să lupte împotriva ordinii nedrepte care li s-a impus.

victoria-aveyard—sabia-de-sticla_c1

 

Cercul de piatră (volumul 1 + volumul 2)

Jamie Fraser a supraviețuit în chip miraculos. Când descoperă minunea, Claire Randall vrea să i se alăture. Trebuie să atingă iar pietrele de pe Craigh na Dun pentru a ajunge la Edinburgh, în anul 1766.

Cei doi nu-și doresc decât să trăiască o viață liniștită. Dar nepotul lui Jamie e răpit de pirați, ceea ce declanșează o urmărire în care pericolele se țin lanț.

Diana Gabaldon își poartă protagoniștii prin mai multe epoci istorice și prin spații pitorești, care invită la reverie. În a treia parte din seria de succes Outlander, și iubirea se arată într-o altă lumină, iar incursiunea în trecut dezvăluie zone neștiute.

diana-gabaldon—cercul-de-piatra-vol1_c1

 

Tobele toamnei (volumul 1 + volumul 2)

Totul a început în Scoția, în mijlocul unui cerc de piatră. Claire Randall a călătorit în timp și a ajuns în brațele lui Jamie Fraser, cu care a trăit o poveste tragică, terminată odată cu întoarcerea ei în prezent, purtând în pântece copilul lui.

După două decenii de frământare, eroina se întoarce iar în timp și se reîntâlnește cu Jamie, de data aceasta pe continentul american. Dar prețul pe care-l plătește este că o lasă în urmă pe fiica lor, Brianna, care face, la rândul ei, o descoperire tulburătoare, trezindu-se într-o epocă și într-un ținut necunoscute. În căutarea mamei și a tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată, Brianna își riscă viitorul, încercând să schimbe istoria ca să le salveze lor viețile. Totuși, o întâlnire neașteptată o poate face să rămână în trecut pentru totdeauna…

diana-gabaldon—tobele-toamnei—vol1—c1

 

Bacalaureat

O nouă aventură din universul romanului Arhanghelul Raul.

Necazurile se țin lanț de subinspectorul Petre Popescu. După ce a fost dat afară din SRI pentru că a luat o șpagă în timp, acum este pus în fața unei decizii extrem de complicate: să supravegheze un post-uman tranchilizat, a cărui trezire ar însemna sfârșitul lumii așa cum o știm sau să ajute doi țigani să oprească o invazie extraterestră care ar însemna tot sfârșitul lumii așa cum o știm, dar cumva diferit.

ovidiu-eftimie—bacalaureat_c1

 

Sângele elfilor

De peste un secol, oamenii, gnomii și elfii au trăit împreună într-o pace relativă. Dar timpurile s-au schimbat, pacea s-a încheiat, iar rasele sunt iar în război.

Geralt din Rivia, vânătorul de monștri, a așteptat decenii întregi nașterea copilului din profeție: Ciri, cea care va schimba lumea, fie în bine, fie în rău.

Într-un tărâm aflat sub amenințarea războiului total, copilul este vânat pentru puterile lui extraordinare și numai Geralt îi poate proteja pe toți – aceasta este misiunea pentru care s-a născut.

După cele două volume de povestiri ce prezintă lumea magică a seriei WITCHER, primul roman continuă explorarea universului plin de creaturi supranaturale inspirate din folclorul european și din bestiarul fantasy contemporan, cu Geralt și Yennifer în prim-plan luptând pentru supraviețuirea lui Ciri, care le poate aduce tuturor mântuirea.

andrzej-sapkowski—sangele-elfilor—c1

 

Problema celor trei corpuri

Spre finalul Revoluției Culturale din China, un proiect militar trimite semnale în spațiu pentru a stabili contactul cu civilizații extraterestre. O astfel de civilizație, pe cale de dispariție, primește semnalul și plănuiește să invadeze Pământul.

Populația planetei se împarte în două tabere: una pregătită să primească ființe superioare nouă ca să preia lumea noastră coruptă, iar cealaltă gata să lupte din toate puterile împotriva invaziei. Protagoniștii sunt Wenjie, fiica unui fizician ucis în timpul Revoluției pentru ideile lui reacționare despre relativitate, și Miao, un nano-tehnician care-și petrece tot timpul în realitatea virtuală numită Trei Corpuri, un joc atât de plin de metafizică, încât începe să semene cu un cult.

liu-cixin—problema-celor-trei-corpuri_c1

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *