Recomandări, liste de lectură & hidden gems pentru supercititori

Cititorii de cursă lungă: E cel mai bun moment pentru aceia dintre voi care vor să-și facă „rezervele” de lectură, să-și umple rafturile rămase goale din bibliotecă. Toamna ne facem provizii pentru următoarea jumătate de an. Și cea mai bună variantă rămân pachetele de serie, de autor sau tematice, gândite de noi ca să venim în întâmpinarea tuturor preferințelor de lectură.

The movie type: dacă ești pasionat de filme și seriale, atunci sigur urmărești cu sufletul la gură Witcher sau Outlander pe Netflix și mergi la cinema pentru noul Dune, al lui Dennis Villeneuve. Binge nu se face doar pe canapea cu telecomanda în mână, binge se poate face și pe fotoliul preferat, citind volum după volum dintr-o poveste. Așa că pachetele cu întreaga serie Dune, Witcher sau Outlander sunt perfecte și te țin în priză săptămâni bune.

All hail the King: Stephen King este un scriitor polimorf, un vizionar care, de la carte la carte, trece prin povești atât de diverse, de la thriller la horror sau realismul cel mai pur, prin personaje de o diversitate și verosimilitate incredibile, formând o plasă de paianjen de teme, idei și imagini care te vor locui pur și simplu mult timp după ce închizi cărțile. În perioada asta, am pregătit un pachet unic, ce cuprinde o lume întreagă în 17 volume. Pentru tine, dacă vrei să ai colecția completă sau pentru cineva pe care vrei să îl inițiezi în tainele acestui scriitor must read. Un pachet cu adevărat de colecție.

Îmi place nonficțiunea: Misiunea imprintului Orion este să ajute cititorii să înțeleagă mai bine universul (fie că e vorba de lumea exterioară, fie că e vorba de corpul sau mintea umană). De la politică, social, la genetică, astronomie, istorie sau memoirs emoționante, cele 12 volume Orion sunt ca niște portaluri spre înțelegerea lumii și a nouă înșine, ca un curs rapid de introducere în lucrurile care contează.

Îmi place să călătoresc și să descopăr țări și societăți: Călătorește pe aripile ficțiunii, din India, Franța, Italia până în Sri Lanka sau Brimania, cu pachetul de ficțiune istorică și poveștile unor femei extraordinare: soții, fiice, mame, surori, prietene – toate își iau destinul în mâini și își găsesc propria cale în ciuda tuturor obstacolelor. Sau poate preferi New York, Los Angeles, Londra: metropolele sclipitoare de azi, fiecare cu cafenele, baruri, parcuri, muzee pe care poate deja le-ai vizitat deja sau vrei să le vizitezi. Descoperă poveștile unor tinere ca tine, care jonglează printre aventuri, prietenii, slujbe, familii și iubiri în pachetul Damen Tango Contemporan. Sau mergi țintit către orașul iubirii și extraordinarele iubiri care se nasc acolo cu romanele din pachetul Călătorește în Paris.

I want what’s hot right now! Cauți cele mai noi și „fierbinți” titluri ale momentului? Atunci grăbește-te să intri în conversațiile spumoase despre thrillerul toamnei, Soția de la etaj, de Rachel Hawkins, Educație fatală, de Naomi Novik – o trilogie în spiritul Harry Potter, romanul Suntem inevitabili, de Gayle Forman, dedicat cititorilor YA sau Anotimpul furtunilor, ultimul volum din seria Witcher, cu un Geralt cum nu l-ați mai citit.

What do other people love? Cauți bestsellere? Acele cărți care știi sigur că deja au bucurat mii de cititori? Atunci nu rata SF-ul anului, Proiectul Hail Mary, de Andy Weir, thrillerul toamnei, Mexican Gothic, noul hit al lui Matt Haig, Cartea alinării sau incredibilul roman al Alkei Joshi, Artista Henna.

Hidden gems: Nu-ți place să „mergi după turmă” și cauți acele cărți care poate nu apar așa des în toate topurile, având viața lor discretă pentru cititori? Atunci îți recomandăm Unpregnant – un roman despre prietenie și decizii grele în viața unei adolescente, Misterul ulmului, un thriller incredibil de realist scris de Tana French, sau o poveste de dragoste cum rar ai mai citit: Cele două vieți ale Lydiei Bird, de Josie Silver.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *