Redactorul-şef al revistei Yorick.ro, premiat de UNITER

Monica AndronescuMonica Andronescu, redactor-şef al site-ului de teatru Yorick (www.yorick.ro), a primit Premiul special pentru critică de teatru, în cadrul Galei UNITER. Premiantul a fost desemnat de Biroul Secţiei Române a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru – AICT. Yorick.ro, revistă săptămânală de teatru, a debutat în anul 2009, iar în prezent este un puternic susținător al teatrului și culturii.

Monica Andronescu este redactor la departamentul Cultură de la ziarul „Adevărul” şi autoare a cronicilor de teatru din „Adevărul Literar şi Artistic”. De asemenea, este critic de teatru şi doctor în studii teatrale, titlu acordat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, în anul 2008, teza de doctorat „Tragicul în teatrul contemporan”. A absolvit  Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti.

Monica Andronescu a activat ca redactor şi critic de teatru la publicaţii precum „Ziua”, „Jurnalul Naţional”, „Unu”, revista „Altitudini” şi „Revista Româno-Americană”. Ea predă „Teo­ria presei” şi „Teatrologie” la UNATC.

Colecţia Yorick este coordonată de Monica Andronescu, redactor-şef al Revistei Yorick. Ea propune publicului din România cele mai importante şi cele mai frumoase scrieri din istoria teatrului universal în traduceri noi.

Colectia Yorick

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *