Religia şi spiritualitatea, o cale către Dumnezeu

Aseară, 28 februarie, începând cu ora 17.30, în Librăria Sophia, a avut loc un moment deosebit, prin simplitatea şi profunzimea lui. Lansarea celui de-al doilea volum al Enciclopediei Religiilor, semnat de Michel Malherbe, a fost prilejul unei întâlniri de suflet între invitaţii noştri şi publicul interesat de o viziune complexă şi diferită asupra religiei şi spiritualităţii.

Adrian Carabă, Mario Barangea şi Sabin Preda au discutat pe marginea ambelor volume ale lui Malherbe, din perspectivă teologică, filosofică şi literară, punând accent pe elementele ce fac din lucrarea autorului o lectură de o importanţă deosebită pentru orice cititor, fie că acesta este aplecat spre studii academice de profil, fie că doreşte numai să aibă acces la o bogată resursă de informaţie.

Enciclopedia religiilor, în două volume, este o lucrare esențială, în care se deslușesc fundamentele diverselor orientări și mișcări spirituale din lumea întreagă, privite cu obiectivitatea omului de știință, cu puternice valenţe jurnalistice şi etnografice.

Pe această cale, dorim să le mulţumim invitaţilor noştri, precum şi reprezentanţilor Librăriei Sophia, pentru că au făcut posibilă această întâlnire şi le-au oferit celor prezenţi posibilitatea de a se transpune pentru câteva momente în călători prin spaţiu şi timp şi martori, alături de Malherbe, la transformările, manifestările şi evoluţia pe care au luat-o religia – ca şi instituţie şi credinţa – ca şi trăire intimă a individului, de-a lungul istoriei şi până în contemporaneitate.

Pozele de la eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook a Editurii Nemira.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *