Seria “Maeştrii SF-ului românesc” se lansează oficial la Bookfest

maestrii_sfuluiSâmbătă, 1 iunie, la ora 13.30, Nemira lansează seria Maeştrii SF-ului românesc în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Scriitorii Constantin CubleşanMircea Opriţă şi Gheorghe Săsărman sunt primii autori din serie şi vor fi prezenţi la eveniment alături de invitaţii lor speciali, Radu Dumitru, Eugen Urucaru Popescu, Alexandru Mironov şi Cristian Tămaş.

Constantin Cubleşan va participa eveniment cu volumul Iarba cerului, o carte apărută pentru prima dată în anul 1974, construită pe baza unor corespondenţe cu realităţile lumii contemporane. Eroul prezent în carte reprezintă, de fapt, imaginea « eroului » de zi cu zi, contemporanul pus faţă în faţă cu societatea.

Autorul Mircea Opriţă  îşi aşteaptă cititorii cu volumul de povestiri Nopţile memorieipublicată pentru prima dată în anul 1973, ce propune o incursiune în lumea maşinilor viitorului şi a performanţelor la care acestea reuşesc să ajungă. Toate acestea elemente nu îl dau la o parte pe cel ce reprezintă, de fapt, personajul principal, omul.

Cel de-al treilea autor din serie, Gheorghe Săsărman, va participa la eveniment cu volumul Cuadratura cercului, carte publicată iniţial în anul 1975. Prin această scriere, autorul propune cititorilor să găsească împreună răspunsul la întrebarea « Poate fi geneza oraşului un subiect de literatură ? »

Cele trei volume, Iarba ceruluiNopţile memoriei şi Cuadratura cercului se găsesc în librăriile Nemira si librăriile partenere.  În perioada 29 mai – 2 iunie, cărţile pot fi achiziţionate de la standul Nemira, de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest.

Maeştrii SF-ului românesc reprezintă o serie de volume dedicată celor mai valoroşi autori de literatură science fiction din România. Scrieri de succes din a doua jumătate a secolului XX vor fi publicate în ediții noi în cadrul apreciatei colecții Nautilus.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *