Serile Nautilus: Daniel H. Wilson, autorul bestsellerului Robopocalipsa

Luni, 19 februarie, de la ora 19.00, scriitorul Daniel H. Wilson este invitat la Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy. Interviul prin Skype are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Ce se întâmplă când o inteligență artificială controlează rețeaua globală de mașinării de care lumea noastră este dependentă? Roboții atacă, iar rasa umană este aproape anihilată.

O serie de neratat pentru fanii Terminator și I, Robot, Robopocalipsa este Războiul Z cu roboți, povestea supraviețuitorilor, a oamenilor simpli, care devin eroi, luptători neînfricați și curajoși, dispuși să-și riște viețile pentru salvarea celor lipsiți de apărare. Mânați de dorința de libertare, de speranță și de loialitate, ei mai au o singură șansă să învingă în lupta împotriva roboților: să fie uniți și să uite de diferențele ce i-au separat cu atât de puțin timp în urmă.

1200p628

„O lectură care te ține cu sufletul la gură.“ – Stephen King

Daniel H. Wilson își poartă cititorii într-un viitor înspăimântător de apropiat: dependenți de tehnologie, oamenii au uitat cum să trăiască prin forțe proprii, lipsiți de ultimele descoperiri științifice. Acum, sunt nevoiți să lupte pentru supraviețuire, pentru viitor și pentru a schimba soarta omenirii.

Despre autor:

Daniel H. Wilson s-a născut în Tulsa, Ocklahoma, în 1978 şi a studiat informatica la University of Tulsa. Este doctor în robotică, titlu obținut la Carnegie Mellon University, Pittsburgh. A publicat câteva romane, mai multe volume de proză scurtă, precum şi lucrări de nonficțiune, printre care: Amped, How to Survive a Robot Uprising, A Boy and His Bot, Where’s My Jetpack?.

Romanul său Robopocalipsa este bestseller New York Times. Compania Dreamworks a achiziționat drepturile de ecranizare, iar adaptarea cinematografică va fi semnată de regizorul Steven Spielberg.

Despre serie:

Robopocalipsa

Într-un viitor nu atât de îndepărtat, roboţii ne-au făcut viaţa mult mai uşoară: ne curăţă bucătăriile, ne conduc maşinile şi luptă în războaie în locul nostru – până când această tehnologie avansată se întoarce împotriva celor pe care îi servea. Controlată de o inteligenţă artificială numită Archos, reţeaua globală de maşinării de care lumea noastră a ajuns să depindă devine subit cel mai mare duşman al ei. La Ora Zero – momentul în care roboţii atacă – rasa umană este aproape anihilată. Pe măsură ce supravieţuitorii se adună, umanitatea se solidarizează pentru prima dată în încercarea de a riposta.

Robogeneza

Mathilda Perez, fetița care are acces la comunicarea pe căi ascunse, vrea să-i salveze viața fratelui ei și, în plus, trebuie să identifice o nouă amenințare. Pe de altă parte, în rândurile celor din neamul Osage, supraviețuitorii obosiți se străduiesc să redevină războinici. Iar de pe malurile unui Tokyo devastat inventatorul Takeo Nomura și iubita lui fac o descoperire uimitoare în ocean.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *