Movie night by the Book – Blade runner și „Visează androizii oi electrice?”


Blade Runner
Editura Nemira vă invită la a doua ediţie de Movie night by the book cu o proiecție specială a filmului-cult Blade Runner, regizat de Ridley Scott și o discuție despre cartea care stă la baza lui, Visează androizii oi electrice?, de Philip K. Dick. 

Evenimentul are loc pe terasa barului Epic (Str. Colței, nr. 50), de la ora 21.00, iar moderatorii discuţiei sunt Ana Nicolau şi Andrei Huţuleac.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Filmul cult Blade Runner a apărut în 1982 şi a fost regizat de Ridley Scott. În rolurile principale sunt Harrison Ford ca Rick Deckard, Rutger Hauer ca Roy Batty şi Edward James Olmos ca Gaff. Nu este o ecranizare exactă, dar, folosind elemente noir, transpune o parte din ideile şi temele abordate de Philip K. Dick în romanul său. Toamna aceasta vom avea parte şi de o continuare, ”Blade Runner 2049”.

Romanul Visează androizii oi electrice?, de Philip K. Dick, spune o poveste postapocaliptică în care personajul central încearcă să afle ce înseamnă să fii om într-o lume plină de roboţi şi cu multă acţiune. O explorare interesantă a luptei omului cu idei precum real versus ireal, inteligenţă versus deficienţă mentală, emoţii, umanitate şi valorea credinţelor.

Eveniment realizat cu sprijinul ProVideo.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *