Şi-a găsit al doilea film din seria Jocurile Foamei regizor?

Lionsgate s-a gândit la şapte sau opt persoane care ar fi potrivite pentru a regiza Catching Fire. Totuşi, până acum nu s-au aflat decât trei nume de pe listă: David Cronenberg, Alfonso Cuaron şi Alejandro Gonzalez Inarritu.

După ce Gary Ross a decis să nu regizeze şi al doilea film din seria Jocurile Foamei, care este programat să apară în noiembrie 2013, producătorii s-au grăbit să găsească un regizor potrivit pentru a-i lua locul, pentru ca filmările să înceapă în august.

Lui David Cronenberg i s-a propus să regizeze filme precum Return of the Jedi, Top Gun sau RoboCop, dar a ales să se ocupe de filme artistice, independente, de obicei în genul horror.
Deşi cel mai cunoscut film al său este considerat The Fly (1986), regizorul Canadian face filme de zeci de ani. Cel mai recent film al său, Cosmopolis, cu Robert Pattinson în rolul principal, va debuta, probabil, luna viitoare la Cannes.

Alfonso Cuaron s-a făcut cunoscut în special pentru Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004). Deşi filmul a avut un mare succes, a decis ca acesta să rămână singurul film din serie pe care îl va regiza. Au urmat apoi Children of Men şi recentul Gravity, care va apărea pe marile ecrane la sfârşitul anului.

Dacă Alejandro Gonzalez Inarritu va regiza Catching Fire, va avea ocazia să lucreze din nou cu producătorul Jon Kilik, cu care a lucrat şi în urmă cu şase ani la filmul Babel.

Curând, vor ieşi la iveală şi numele celorlalţi regizori de pe lista producătorilor, dar Cronenberg, Cuaron şi Inarritu asigură fanii că Lionsgate face tot posibilul pentru a alege cea mai potrivită persoană pentru a se ocupa de Catching Fire.

Filmul urmăreşte povestea celui de-al doilea volum al seriei Jocurile Foamei, Sfidarea. Acesta continuă într-o manieră magistrală povestea Districtului 12.

Katniss şi Peeta au câştigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima oară în istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniţi în Districtul 12, după toate încercările înfruntate, convinşi că au câştigat o viaţă sigură şi decentă pentru ei şi familiile lor, speră că va urma o lungă perioadă de pace.

Dar, în timp ce Katniss şi Peeta parcurg obligatoriul Tur al Învingătorilor, apar zvonuri despre o revoltă printre locuitorii districtelor. Iar în ochii conducătorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Dacă nu vor reuşi să convingă naţiunea Panemului că sunt în continuare îndrăgostiţi nebuneşte, consecinţele ar putea fi dezastruoase…

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *