Veşti (bune) despre Jocurile Foamei

Una dintre cele mai mari probleme cu seriile – o ştim prea bine – este că volumele nu apar pe cât de repede şi-ar dori cititorii. Deşi din punctul de vedere al editorului devine uneori foarte frustrant – pentru că, oricât te-ai strădui, niciodată nu poţi să publici cartea în ritmul pe care şi l-ar dori fanii – din punctul de vedere al cititorului e perfect de înţeles. Când pătrunzi într-un univers care te fascinează, populat de personaje de care te ataşezi, îţi doreşti să petreci acolo cât mai mult timp. Dacă mai rămâne şi povestea în coadă de peşte, e deja tragic. Începi să vibrezi tot, de încântare pentru tot ce-ai trăit şi frustare  pentru că vrei mai mult dar paginile s-au terminat, că nu a fost de ajuns.

Dacă situaţia cu G.R.R. Martin şi saga Cântec de gheaţă şi foc e incertă iar fanii fac din ce în ce mai mult zgomot, cu alte serii lucrurile sunt mai roze 🙂 Recent s-a aflat că cititorii seriei Jocurile Foamei nu vor mai avea de aşteptat decât 8 luni până la apariţia celui de-al treilea volum, programată pentru 24 august 2010. Simultan va fi lansată şi versiunea audio a cărţii care încheie trilogia.

Bun, acum să trecem la ce ne doare: când va apărea în limba română? Deşi nu pot să dau o dată aşa cum fac americanii, că încă nu suntem acolo (deşi uneori şi ei mai greşesc – vezi, din nou, cazul Martin), sunt încrezător că ne vom mişca la fel de repede cum s-a întâmplat cu al doilea volum. Dacă Suzanne Collins se ţine de cuvânt şi totul decurge cum ar trebui, la Gaudeamusul de anul viitor cartea – încă nu are un titlu – sigur va fi pe rafturi.

Ştiu, ştiu, tot e lungă aşteptarea. Şi da, dacă va fi posibil o vom scoate mai repede de atât 😛

16 Commentarii

  1. StEmI 07/12/2009 Reply
  2. Vlad Puescu 07/12/2009 Reply
  3. Vlad Puescu 07/12/2009 Reply
  4. endymion 07/12/2009 Reply
  5. Vlad Puescu 07/12/2009 Reply
  6. corina 08/12/2009 Reply
  7. Doru 08/12/2009 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *