Spune-mi la ce festival te duci, ca să-ți spun ce cărți să citești

Vara nu e de stat în casă (chiar dacă avem o vară extrem de instabilă), e perioada în care au loc cele mai faine festivaluri. Nu știm cum ești tu, dar la noi cărțile merg mână în mână cu muzica de cele mai multe ori. Ți s-a întâmplat vreodată să asculți o piesă/un playlist pe repeat atunci când citeai o carte anume, iar apoi când o/le reauzeai, te gândeai automat la cartea respectivă? Nouă da și nu o singură dată.

Dar ai fost vreodată la un festival ca să citești? Sau ți s-a întâmplat să citești o carte ATÂT de bună încât să fii la un festival și ți-ai scos cartea să afli cum se termină, ca să te poți bucura în liniște de restul concertelor? Recunoaștem că ne declarăm vinovați, așa că spune-ne la ce festival te duci vara asta, ca să-ți spunem ce cărți să citești sau ce cărți să iei la tine în traistă.

aranxa-esteve-130749-unsplash

La festivaluri nu mergem doar să ascultăm muzică, ci să și dansăm, să fim cu prietenii sau cu familia. În ultimul timp, vedem tot mai multe familii/cupluri tinere care iau copiii la festival și se distrează împreună de minune. Pentru aceștia, dar și pentru cei care vor să citească o carte despre o familie neconvențională, scrisă prin ochii fiului, despre părinții care dansează mereu pe Mr. Bojangles de Nina Simone, recomandăm cu căldură Așteptându-l pe Bojangles.

Summer Well – festival colorat, cu muzică indie, atmosferă friendly, într-o locație în apropierea Bucureștiului. Nici foarte departe de capitală, dar la o distanță considerabilă să simți să mergi într-o vacanță, așa cum ne zice și sloganul: a summer like a holiday. Și ce ar fi o vacanță fără o carte? Un festival care ne duce cu gândul la plante, la mult verde, creativitate și relaxare – tocmai de asta am recomanda Cartea secretă a Fridei Kahlo. Iar dacă o și pozezi într-un decor verde cu plante, instagramabilitatea și like-urile vor fi o certitudine. 🙂

summerwell_facebook

Dacă ajungi și la picnicul Summer Well, atunci musai să-ți iei cartea cu tine. Atmosferă perfectă de seară, pe răcoare, cu o pătură lângă, pe fundal muzică simfonică de la Rhye, iar cartea unde altundeva decât în mână? Noi ți-am recomanda ca atunci să afli repede Cum să oprești timpul.

Când ne gândim la Electric Castle ne gândim instantaneu la Aleasa Dragonului, pentru că, oh well…este vorba de o fată închisă într-un castel. Dar ne gândim și la clasica Visează androizii oi electrice a lui Philip K. Dick – unde e tot o atmosferă urbană cu totul spectaculoasă. E drept că în carte nu plouă la fel de mult, but still…

Rezidenți ai Universului, uniți-vă către portalul nemaiîntâlnit! În Transilvania, acest tărâm considerat magic, cu o multitudine de secrete, legende și mituri în subteran, are loc în fiecare an UNTOLD, unul dintre cele mai așteptate și iubite festivale din România ultimilor ani. UNTOLD este tărâmul în care se petrece timp de 4 zile și 4 nopți fără oprire – noi te provocăm să mai iei din când în când o pauză de citit și să intri în alte universuri din alte dimensiuni. Îți propunem să pleci spre festival cu o carte science fiction / fantasy și o să ai magia asigurată: Magicienii de Lev Grossman unde există un tărâm cel puțin la fel de fantastic/oniric/incredibil de colorat și bogat ca la festival.

 

untold_facebook

Dacă ai fost la Gărâna sau dacă mergi în august la Smida Jazz Festival, avem recomandarea perfectă pentru tine. Jazz-ul și muzica ambientală parcă merg cel mai bine cu poezia, nu crezi? Ambele îți oferă doza necesară de transpunere în alte lumi de poezie, care nu sunt pentru oricine. Răsfoiește colecția noastră Vorpal și alege-ți 2-3 volume care să-ți țină companie la festival.

Așa că în așteptarea festivalului preferat, ia-ți o carte lângă și dă play la playlist-ul pe care ți l-am pregătit cu trupele care vin/au venit în România. Pentru a asculta, e nevoie doar să ai un cont pe Spotify, e free. 🙂 Enjoy music & books! 

Dacă ți-au plăcut recomandările noastre sau dacă ai și altele pentru noi, așteptăm cu drag comentariul tău!

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *