Știați de unde s-a inspirat Suzanne Collins pentru Katniss?

Știm cu toții că Suzanne Collins este una dintre acele autoare care au reușit să marcheze o generație, prin crearea unor personaje memorabile și a unei trilogii care a depășit în stil și calitate multe alte serii similare. Și pentru că despre scriitoarea Suzanne Collins s-au scris numeroase articole, și cu siguranță aceasta va păstra prima pagină a publicațiilor internaționale încă mult timp de acum încolo, o abordare interesantă ar fi să aflăm și ce citește Suzanne în timpul liber.

Un interviu din Entertainment Weekly dezvăluie câte ceva din secretele mult iubitei autoare în ceea ce privește cărțile preferate sau cele pe care își dorește să le citească. Spre exemplu, autoarea mărturisește că Thomas Hardy i-a pus o serie de probleme în anii în care a trebuit să îl studieze la școală.

Cu toate acestea, știați că Suzanne a revenit câțiva ani mai târziu asupra acestui celebru autor, ajungând să îl îndrăgească atât de tare încât să o boteze pe Katniss Everdeen după Batsheba Everdeen, personajul principal al romanului ”Departe de lumea dezlănțuită?” Autoarea mărturisește că deși cele două personaje sunt complet diferite, au o serie de trăsături în comun care au inspirat-o în dezvoltarea personajului Katniss.

Suzanne Collins citește și literatură horror, menționând că în 2010, o carte care i-a produs un puternic impact emoțional a fost The Hot Zone, a lui Richard Preston, în timp ce are, și ea, ca orice alt cititor pasionat de literatură, o serie de romane pe care le recitește cu plăcere. Printre acestea se numără A Tree Grows in Brooklyn, 1984, Lord of the Flies, The Heart Is a Lonely Hunter, Germinal, We Have Always Lived in the Castle și A Moveable Feast.

Ce nu apucase să citească Suzanne Collins în 2010, dar sperăm că a apucat până acum, este Idiotul a lui Dostoievski, un scriitor pentru care Collins are un imens respect.

1 Comentariu

  1. ad 14/02/2013 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *