O nouă săptămână, un nou titlu Rodica Ojog-Brașoveanu

Cum ar fi ca într-o bună zi să te îndrepți spre frigiderul pe care erai aproape sigur/ă că l-ai scos din priză, iar la simpla deschidere a congelatorului să se rostogolească de acolo capul unei biete femei care a mai și fost deposedată de lumina ochilor? N-ar fi tocmai plăcut, mai mult ca sigur, iar primul gând ar fi că te afli în filmul lui David Fincher, Seven. Sau, varianta cealaltă, într-un roman al Rodicăi Ojog-Brașoveanu, cum este de altfel cazul de față, în cazul în care această premisă nu v-a sunat deja cunoscut.

Iar dacă la această crimă abominabilă mai adăugați un ingredient, anume pe inspectorul „foarte înalt, excesiv de suplu, excesiv de blond” Dinu Mănescu, sunt toate șansele să iasă un film de mare succes, mai ales când investigația lui se lovește de niște oameni care „au îndeobște ochii lipiți, urechile astupate și gura cusută”.  Dar regizorii români sunt ocupați cu alte lucruri, așa că cel mai bine ne concentrăm atenția asupra cărții. Avem și de ce, tiparele umane fiind nu numai cât se poate de credibile, ci și ușor recognoscibile pentru orice tip de cititor, de la bătrâna care spionează tot ce se întâmplă pe vizorul ușii până la striperul Ciprian Poenaru care, „angajat la două cluburi de noapte, se simte nabab”. Cât despre măiestria acestei mari și încă prea puțin cunoscute scriitoare pentru talentul pe care l-a avut, trebuie spus că povestea curge în același ritm admirabil cu care ne-a obișnuit, iar umorul este, din nou, la cele mai înalte cote.

Dar toate aceste lucruri și încă multe alte suprize care vă așteaptă, vă vom lăsa pe voi să le descoperiți de mâine, 6 mai, la chioșcurile de presă. “Necunoscuta din congelator” este noul titlu al seriei Rodica Ojog-Brașoveanu care apare cu ziarul Libertatea!

600p400

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *