Super-literatură la super-preţuri: lichidare de stoc şi ofertă hardcover

Printre nămeţii care au acoperit România şi de care metereologii ne anunţă că nu vom scăpa chiar în viitorul apropiat, iată totuşi că îşi fac loc şi veştile bune. Şi ce veste ar putea fi mai bună decât aceea că, dacă tot ni se limitează orizontul ieşirilor în oraş, consemnul la domiciliu nu pare să fie totuşi cea mai neplăcută opţiune. Cel puţin nu atât timp cât avem lectura la discreţie, adică exact ceea ce vă propune săptămâna aceasta editura Nemira cu două promoţii excelente: pe deoparte lichidarea de stoc la care am mai adăugat deja suficiente titluri încât să depăşească bine numărul de 500 şi pe de alta raiul cărţilor cartonate, adică super-oferta noastră hardcover, spre care şi vrem de altfel să vă atragem atenţia în cele ce urmează.

Unul din autorii principali pe care vi-i recomandăm în cadrul acesteia este Philip K. Dick, un scriitor cu o operă atât de interesantă încât nu poate fi trecut cu vederea de niciun iubitor de SF. Sigur, genul literar în care se încadrează nu este exclusiv SF, dar până la urmă personalitatea sa a fost atât de puternică încât ar presupune să se creeze un gen literar care să-i poarte numele. De la acesta, aşadar, vă propunem „Omul din castelul înalt”, un thriller politic parte a unei istorii alternative care imaginează ce s-ar fi întâmplat cu lumea dacă Al Doilea Război Mondial s-ar fi încheiat altfel. Întrebare pe care ne-am pus-o, probabil, mulţi dintre noi reflectând la momentele mai puţin plăcute ale secolului XX şi pe care Philip K. Dick o tratează şi dezvoltă absolut magistral în această carte.

Tot de la cel care a fost considerat un „Shakespeare al literaturii SF”, vă recomandăm “Ubik”, una din cele mai cunoscute opere ale sale şi totodată una în care duce ideea de realitate alternativă la un nivel fără precedent, în care oamenii cu puteri psi sunt la ordinea zilei, iar ceea ce noi numim realitate este de fapt o semi-viaţă, o conştiinţă suspendată cu abilităţi limitate. Fireşte, oferta noastră hardcover conţine şi titluri ale altor autori importanţi, printre care îi amintim pe Julian Barnes cu al său Nimic de temut (60% reducere), operă fabuloasă de ficţiune la graniţa eseului, care meditează la precaritatea condiţiei umane, dar şi pe Stephen King cu “Turnul întunecat: Cântecul lui Susannah”, alături de fulminantul Dans al dragonilor de George R. R. Martin, acesta din urmă având o reducere spectaculoasă de 50%.

În concluzie: dacă vremea are de gând în continuare să fie capricioasă, nu este nici cea mai mică problemă; cele două oferte Nemira combinate pot face suportabile orice capricii metereologice şi oricâte grade sub zero.

600p400

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *