Top 10 cărți Nemira în 2017

2017 a ajuns la final – un an petrecut alături de super-cititorii Nemira, cu serii noi, continuări mult așteptate și prima ediție a Bursei de cititor Nemira. V-am dezvăluit următoarele zece cărți din Capsula Timpului și, înainte să vă împărtășim o parte din surprizele pregătite pentru 2018, vă invităm să descoperiți care au fost cele mai apreciate 10 cărți din 2017.

covertop10

  1. Tobele Toamnei, vol I și II, de Diana Gabaldon, din seria Outlander, colecția Nautilus

Totul a început în Scoția, în mijlocul unui cerc de piatră. Claire Randall a călătorit în timp și a ajuns în brațele lui Jamie Fraser, cu care a trăit o poveste tragică, terminată odată cu întoarcerea ei în prezent, purtând în pântece copilul lui.După două decenii de frământare, eroina se întoarce iar în timp și se reîntâlnește cu Jamie, de data aceasta pe continentul american. Dar prețul pe care-l plătește este că o lasă în urmă pe fiica lor, Brianna, care face, la rândul ei, o descoperire tulburătoare, trezindu-se într-o epocă și într-un ținut necunoscute. În căutarea mamei și a tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată, Brianna își riscă viitorul, încercând să schimbe istoria ca să le salveze lor viețile. Totuși, o întâlnire neașteptată o poate face să rămână în trecut pentru totdeauna…

 

 

  1.  Căsătorie de plăcere, de Tahar Ben Jelloun, colecția Babel

Amir, prosper negustor din Marocul anilor ’50, pleacă într-o călătorie lungă. Abia ajuns la Dakar, urmând cutuma islamică, o alege pe Nabou pentru o „căsătorie de plăcere“, dar se trezește îndrăgostit și începe o altă viață cu această a doua soție, trăită în paralel cu existența de familie… Destinele se amestecă, așa cum se amestecă albul și negrul, frumosul și urâtul, binele și răul, iubirea și ura. La fel, credințele, tabuurile, convingerile, prejudecățile.Scriind povestea a două generații într-un roman care are parfumul tare al mirodeniilor, Tahar ben Jelloun privește de aproape dragostea, fericirea, istoria.

 

 

  1. Soția plantatorului de ceai, de Dinah Jefferies, colecția Damen Tango

Tânăra Gwendolyn Hooper ajunge în exoticul Ceylon, nerăbdătoare să înceapă o viaţă nouă ca soţie. O întâmpină însă un soţ distant, secretos şi întotdeauna ocupat. Explorând singura plantaţia de ceai, Gwendolyn descoperă uşi încuiate, rochii vechi şi alte semne ale unui trecut necunoscut. Când trebuie să aducă pe lume un copil, trebuie şi să-i dezvăluie lui Laurence adevărul.

 

 

  1.  Regina Roșie, de Victoria Aveyard, colecția Young Adult

Lumea lui Mare Barrow este împărțită în două, după culoarea sângelui: cei cu sângele comun, roșu, îi servesc pe cei cu sânge argintiu, elita societății, cei care sunt dotați cu puteri supraumane. Mare face parte din roșii și-și duce traiul de pe o zi pe alta, ca hoț într-un mic sat de la țară, până când destinul o aduce în fața regelui, a reginei și a tuturor nobililor, unde ea descoperă că este și roșie, dar și argintie, cu puteri nebănuite.

 

 

  1. 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile

Dragoste de scrisori și scrisori de dragoste, redescoperite în sertare și arhive. Mărturii intime, scoase la lumină în epoca e-mailului și a SMS-ului. Pentru cititorii împătimiți și iubitorii de cuvinte, epistolele rămân irezistibile.Strânse într-o carte pentru oamenii mileniului III, ele parcă ridică discret un colț de perdea, întrezărindu-se astfel încăperile trecute ale dragostei. Și o vedem în toată splendoarea ei: blândă și pătimașă, curată și obsesivă, sobră și zglobie…

 

 

  1. Sabia de sticlă, de Victoria Aveyard, colecția Young Adult

Al doilea volum din captivantă serie Regina roșie prezintă conflictul violent dintre armata tot mai numeroasă de rebeli roșii și lumea stăpânită de argintii. Cu sânge roșu, dar cu o putere mai periculoasă decât ale argintiilor, aceea de a controla fulgerul, Mare a devenit o armă pe care Curtea Regală încearcă să o controleze. Însă atunci când scapă de Maven, prințul și iubitul care a trădat-o, descoperă că nu e nici pe departe singura așa.Misiunea ei este acum să-i recruteze pe alții la fel ca ea, pentru ca împreună să lupte împotriva ordinii nedrepte care li s-a impus.

 

 

  1.  Supraviețuitorii, de Bear Grylls

Supraviețuitorii este o carte despre poveștile de supraviețuire ale unor oameni extrem de diferiți care au făcut istorie prin experiențele lor limită. Cine sunt eroii lui Bear Grylls? Aventurieri, exploratori, soldați și spioni care au rezistat în condiții extreme. Întâmplările lor extraordinare nu sunt o lectură comodă – supraviețuirea e rareori o treabă plăcută. Toate sunt însă istorisiri ale unui curaj care te face să izbucnești în lacrimi. Rezistența care sfidează moartea, forța corpului, a sufletului și a minții, dorința de a învinge fac din personajele cărții lui Bear Grylls adevărați supraviețuitori.

 

 

  1.  Povestea vieții tale, de Ted Chiang

Dintr-un turn Babel care face legătura între Pământ și sferele înalte într-o lume în care aparițiile angelice fascinează și înspăimântă, de la o modificare neuronală care elimină atracția exercitată de frumusețea fizică la un idiom străin care ne schimbă percepția realității, prozele lui Ted Chiang etalează puterea imaginației și subtilitatea inteligenței unui scriitor de succes. Stând sub semnul întrebării, dar și sub semnul miracolului, volumul Povestea vieții tale merge dincolo de știință, în ținutul nesfârșit al ficțiunii care te provoacă să cauți neîncetat răspunsuri în universul din jur și în lumile invizibile.

 

 

  1.  Arhanghelul Raul, de Ovidiu Eftimie, colecția Nautilus.

Primul debut românesc în colecția Nautilus SF după mulți ani. Un science fiction în care spații banale precum cartierul Pantelimon, gara din Brașov, un birou din Ministerul Transporturilor sau trenul spre Teiuș sunt scene pentru discuții despre călătorii în timp și lupte cu ființe multidimensionale – toate pentru a preveni Apocalipsa. Personajele sunt oameni de zi cu zi: un creativ publicitar, un naș de tren, un politician, un agent, tipologii la care cititorul nu se va mai uita niciodată cu aceiași ochi după ce-i va vedea în acțiune.

 

 

  1. Omul din castelul înalt, de Philip K. Dick, colecția Nautilus

Roman ecranizat în serialul omonim produs de Amazon Studios, urmărit de milioane de spectatori din toată lumea.Ce mai este real în această lume în care forţele Axei au câştigat cel de-Al Doilea Război Mondial? Poate doar romanul unui obscur autor de science fiction care, pierdut într-o margine de America pacificată de japonezi, imaginează o istorie paralelă, în care aliaţii au învins. Oracolul I Ching pare să confirme fantezia sa şi concluzia, uluitoare, se impune de la sine: întreaga lume este o nălucire populată de fantome! Dar nimic nu este atât de simplu pe cât pare…

 

 Top 5 Nemi
 covertop10nemi

Proscrisul, de Michael Morpurgo

 

Vidra care voia să știe tot, de Jill Tomlinson

 

De ce vă certați, Matei?, de Brigitte Weninger

 

Pete Motanul. Ador teneșii mei albi, de James Dean

 

Fetița care a salvat Crăciunul, de Matt Haig

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *