Top 10 cele mai așteptate cărți Nemira în 2019

Urmează un 2019 cu multe noutăți editoriale și surprize – continuări de serii, romane noi și apreciate internațional. La început de decembrie postam pe Facebook un mic teaser editorial, pentru că nu mai aveam răbdare să nu împărtășim cu voi ce vă pregătim.

Acum urmează să vă arătăm 10 dintre cele mai așteptate cărți Nemira în anul care se ivește. Nu sunt toate și sunt doar pentru prima parte a anului 2019. Vă pregătim și alte surprize ascunse, trebuie să rămâneți alături de noi ca să descoperiți pe parcurs noile titluri la care lucrăm.

Omul de cretă, de C.J. Tudor – Unul dintre cele mai bune thrillere ale anului 2018, recomandat de Stephen King. În 1986, Eddie și prietenii lui își petrec zilele mergând cu bicicleta printr-un orășel englez mereu adormit, în căutare de aventuri. Omuleții de cretă pe care-i desenează peste tot sunt codul lor secret. Dar atunci când unul dintre aceste desene îi conduce la un cadavru dezmembrat povestea se schimbă definitiv. În 2016, Eddie crede că a lăsat totul în urmă. Dar apoi el și prietenii lui primesc un mesaj misterios și trecutul se întoarce la viață mai periculos ca niciodată.

Zburătorii nopții, de George R.R. Martin – Acum într-o adaptare Neftlix. Într-o călătorie dincolo de limitele universului cunoscut, nouă cercetători caută o misterioasă rasă de extratereștri. Enigma adevărată este chiar nava lor spațială – o minune a ciberneticii, cu un căpitan ce nu se arată niciodată. Însă ceva malefic se ascunde la bord. O forță necunoscută deturnează funcțiile navei și îi vânează pe membrii echipajului. Unul câte unul.

Aurora, de Kim Stanley Robinson – Un nou roman important scris de una dintre cele mai puternice voci ale science fiction-ului.
Genial imaginat și frumos povestit, Aurora spune povestea incredibilă a primului nostru voiaj dincolo de sistemul solar. Călătoria noastră de pe Pământ a început acum generații. Acum ne apropiem de noua noastră casă. AURORA.

Autonom, de Annalee Newitz – Autonom prezintă un pirat – femeie pe nume Jack care face contrabandă cu medicamente, care traversează lumea în propriul submarin, pe Pământ, 2144. Oamenii muncesc alături de roboți avansați, care încep să dea semne de emancipare. Pe urmele ei pornește o pereche neașteptată: Elias, un agent militar angajat de cea mai mare companie farmaceutică, și partenerul său robot, Paladin. Cel mai important e să oprească epidemia bizară care distruge vieți și aproape îneacă New York-ul.

Botezul focului, de Andrzej Sapkovski – Al cincilea volum din seria bestselling care a inspirat celebrul WITCHER. Geralt Witcher se află într-o misiune: să-i salveze secția, Ciri, și cu ea lumea… Lansarea serialului Netflix va apărea în curând, în aprilie.

Furtuna războiului, de Victoria Aveyard – Ultimul volum din mult iubita serie Young Adult, Regina Roșie. Hotărâtă să-și protejeze inima și siguranța libertății pentru roșii și oameni de sânge ca ea – Mare Barrow se hotărăște să răstoarne regatul Norta odată pentru totdeauna… începând cu coroana de pe capul lui Maven.

Ceva în apă, de Catherine Steadmann – Cartea verii 2019, un thriller psihologic, care te va prinde de la primele rânduri cu întrebarea: Te-ai gândit vreodată cât îți ia să sapi un mormânt? Doi proaspăt însurăței își petrec luna de miere în Bora Bora, dar fac o descoperire care le va schimba viețile și îi va obliga să se confrunte cu cele mai absurde scenarii în loc să înceapă viața fericită la care se așteptau.

Însemnări despre o planetă nervoasă, de Mat Haig – După bestsellerul Câteva motive să iubești viața, Matt Haig revine cu o panoramă a lumii contemporane și toate elementele ei care ne provoacă anxietate, de la supra-aglomerări la hiper-conectivitatea din social media sau fake news. Dar, ca de obicei, Haig ne spune și unde să căutăm refugiu. 

Foc și sânge, de George R.R. Martin – Cea mai nouă carte semnată de George R.R. Martin și primul volum al istoriei definitive în două părți a Targarienilor din Westeros. Cu o sută de ani înainte de evenimentele din Urzeala Tronurilor, Casa Targarien – singura familie de dragonieri care a supraviețuit dezastrului din Valyria – a locuit pe Dragonstone. Focul și sângele își încep povestea cu legendarul Aegon Cuceritorul, creatorul Tronului de Fier și continuă să povestească generațiile din familia Targarien care au luptat pentru a susține tronul, până la războiul civil care aproape că a distrus dinastia lor.

Suflul de zăpadă și cenușă, de Diana Gabaldon – continuă povestea extraordinară a scoțianului din secolul al 18-lea, Jamie Fraser, și a soției sale din secolul XX, Claire, în a șasea parte din Outlander. 1772. În ajunul Revoluției Americane, oamenii sunt morți pe străzile din Boston, iar în pădurile din Carolina de Nord, cabinele izolate ard în pădure.

25 Commentarii

  1. Catalin 22/03/2019 Reply
    • Nemira 01/04/2019 Reply
  2. Liviusss 27/03/2019 Reply
    • Nemira 01/04/2019 Reply
  3. Roxana 17/05/2019 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *