Trei evenimente Nemira la Noaptea Literaturii Europene de pe 9 septembrie

480p480

Editura Nemira participă la Noaptea Literaturii Europene de la București din 9 septembrie 2016 cu 3 evenimente de excepție.

În cadrul programului propus de Institutul Cultural Român la Casa „Ion Mincu” (str. Pictor Arthur Verona nr. 19, cu începere de la ora 19.00, va avea loc o lectură în premieră din volumul TRADO, scris de Svetlana Cârstean împreună cu poeta suedeză Athena Farrokhzad și care apare în această toamnă la Nemira.

TRADO  este un volum comun de poezie, scris de Svetlana Cârstean împreună cu Athena Farrokhzad, lansat în Suedia la începutul anului, la editura Albert Bonnier Cartea include trei volume: o carte de poeme scrisă de Svetlana Cârstean, o carte de poeme scrisă de Athena Farrokhzad şi eseul comun despre traducere, moştenire, trădare şi prietenie. Cele două poete au fost într-un turneu de promovare prin Suedia, la care au participat sute de oameni.

Institutul Polonez din București organizează la Piua Book Bar un performance pornind de la povestirile din Ultima dorință – seria Witcher, de Andrjez Sapkowski cu o lectură făcută de actorul Lari Giorgescu și percuție de Lucian Maxim. Seria Witcher a inspirat jocul popular cu același nume  și este una dintre cele mai iubite serii fantasy din întreaga lume.

Institutul Cervantes organizează pe terasa Teatrului Țăndărică o lectură din romanul În noaptea timpului, de Antonio Munoz Molina, în curs de apariție în colecția Babel. Citește actorul Ionuț Grama. Romanul istoric al lui Molina este povestea sângerosului Război Civil din Spania, dar și o poveste de dragoste care se stinge și ea odată cu evenimentele dramatice de pe fundal.

Evenimentele încep de la ora 19.00.

Cea de-a cincea ediție a Nopții de literatură europeană la București, un eveniment al Rețelei Institutelor Culturale Naționale din Europa (EUNIC), care se desfășoară anual în mai mult de 70 de orașe din toată lumea, va avea loc pe 9 septembrie, în centrul capitalei, între str. Pictor Arthur Verona, Piata Lahovary și str. Vasile Lascăr.

2 Commentarii

  1. Alessia 07/09/2016 Reply
  2. Jacques 07/11/2016 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *