Trilogia Bill Hodges la final: Mort la datorie, de Stephen King

Maestrul thrillerului, Stephen King, dezvăluie mecanismele înfricoșătoare din mintea rece a criminalilor în trilogia Bill Hodges, cu incendiarul Mister Mercedes, apoi Ce-am găsit al meu să fie. În ultimul volum, Mort la datorie, asistăm la confruntarea finală dintre Brady și detectivul Bill. Seria este ecranizată prin serialul Mr. Mercedes (2017 -) și este în plină desfășurare, având 2 sezoane până în momentul de față.

billhodges_banner_S King

În camera 217 de la Clinica Lakes Region, ceva s-a trezit la viață. Ceva malefic. Brady Hartsfield, autorul Masacrului Mercedes, e în clinică de cinci ani, într-o stare vegetativă. Medicii nu-i dau nicio șansă de recuperare, dar, în spatele privirii goale, Brady e de fapt perfect conștient. Pompat cu medicamente experimentale, acum posedă puteri noi și înspăimântătoare care îl fac și mai periculos, chiar de pe patul de spital. Brady Hartsfield e pe cale să pornească o nouă serie de masacre și atacuri teroriste asupra a mii de inocenți, hotărât să se răzbune pe oricine i-ar sta în cale, dar mai ales pe detectivul acum retras din activitate, Bill Hodges, eroul neașteptat de la Masacrul Mercedes și cel care l-a doborât pe Brady.

„Finalul plin de climax al trilogiei Bill Hodges plusează pe elementele supranaturale sugerate subtil în Ce-am găsit la meu să fie, dar munca detectivistică a eroilor e cea care face povestea să strălucească.” The Guardian

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *