Turnul Întunecat… FILMUL

Sună bine, nu? Dar asta nu e tot. Titlul trebuia să fie FILMELE – trei la număr. Sună şi mai bine, nu? Dar nici asta nu e tot…

Stephen King - Pistolarul, seria Turnul Intunecat, SF, fantasy, horror, NemiraPentru cei care încă nu au aflat (există?), Nemira tocmai a lansat al treilea volum din saga Turnul Întunecat – Tinuturile pustii, tălmăcită în româneşte de Mircea Pricăjan. Şi dacă primul volum, Pistolarul, a fost ca un aperitiv pe care îl dai gata dintr-o suflare, iar al doilea, Alegerea celor trei, a fost antreul, din al treilea volum intrăm în felul principal şi acţiunea se dezlănţuie. Am parcurs cam 120 de pagini and I’m really hooked.

Nu-i de mirare. Turnul Întunecat este magnum opus al lui King, combinând elemente de SF, fantasy, horror şi aventură. O serie de 7 volume care s-au vândut în 30 de milioane de exemplare şi au fost publicate în 40 de ţări. După ce saga a fost încheiată, King a lansat un prequel sub forma volumelor de bandă desenată (şi arată extraordinar!).

Cum mai toate romanele şi multe din povestirile lui King au fost până acum ecranizate, ne putem întreba de ce a durat atât de mult? Să vedem ce are de zis regele:

“Aştept de multă vreme echipa potrivită care să aducă personajele şi întâmplările din aceste cărţi pe micul şi marele ecran. Ron, Akiva şi Brian, alături de NBC şi Universal, au făcut o adevărată pasiune pentru saga Turnul Întunecat. Sunt sigur că rezultatul va fi o serie deosebit de interesantă, care va respecta originile poveştii şi ale personajelor Turnului Întunecat pe care atât de mulţi fani le iubesc.”

Cine sunt Ron, Akiva şi Brian, mă întrebaţi? Ce implicare are NBC-ul în toată treaba? Să vedem.

Stephen King - Alegerea celor trei, Turnul Intunecat, Fantasy, Science Fiction, Nemira

Potrivit comunicatului de presă din 8 septembrie, reţeaua de televiziune NBC şi studiourile de producţie Universal (doi giganţi, deci) vor colabora la realizarea unei trilogii de lung-metraje pentru marele ecran, dar şi a unui serial întins pe mai multe sezoane pentru micul ecran.

“Brian” este Brian Grazer, unul dintre cei mai importanţi producători de la Hollywood. Printe cele mai cunoscute filme la care a lucrat se numără A Beautiful Mind (Oscar pentru cel mai bun film), Robin Hood, Îngeri şi demoni, Codul lui DaVinci etc. Mai multe despre el aici. “Akiva” este Akiva Goldsman, scenarist şi producător la fel de reputat. Printre scenariile scrise de el se numără A Beautiful Mind, Îngeri şi demoni, Codul lui DaVinci, I, Robot, Batman Forever etc., iar dintre filmele produse de el putem aminti Hancock, I Am Legend, Mr. & Ms. Smith, Starsky and Huch şamd.

Şi am ajuns la “Ron”… mai e cineva care nu s-a prins? Ron Howard, bineinteles! A regizat multe filme celebre (la majoritatea a colaborat tocmai cu Akiva şi Brian), printre care Cocoon, A Beautiful Mind, Codul lui DaVinci, Îngeri şi demoni etc.

Buuun. Până aici lucrurile sună foarte bine. DAR: de ce trei lung-metraje ŞI un serial de mai multe sezoane? Cum merg cele două împreună? Serialul spune pe larg ceea ce filmele nu au timp să spună? Serialul e un prequel la film cum sunt benzile desenate faţă de romane?

În afara cazului în care aţi citit deja undeva despre asta, nu cred că o să ghiciţi. Proiectul lor este gândit ca acoperind mai multe platforme, filmul şi serialul îmbinându-se mai ceva ca realităţile paralele din sus-numita sagă. Ron Howard va regiza primul film şi primul sezon de televiziune,  scenariul urmând să fie scris de Goldsman. Howard, Goldsman şi Grazer vor fi toţi trei producători executivi atât pentru primul film, cât şi pentru primul sezon din serial.

Şi aici începe partea interesantă: Primul film din trilogie va fi imediat urmat de un serial care va face legătura cu al doilea film. După acesta din urmă, al doilea sezon din serial va relua acţiunea şi o va purta până la momentul de unde al treilea film preia evenimentele. Sună interesant? Chiar că nu va trebui să ratezi niciun episod! 😀

“Lumile descrise de Stephen King în seria Turnul Întunecat abundă în detalii şi sunt profund interconectate. Spunând această poveste folosind mai multe platforme, pe parcusul a numeroase ore – şi având dorinţa de a spune povestea în întregime -, credem că avem cea mai bună şansă de a aduce călătoria lui Roland pe ecran. Suntem foarte entuziasmaţi – şi chiar uimiţi de oportunităţile care se deschid – şi dorim să rămânem cât mai fideli materialului sursă.”

Akiva Goldsman

Probabil scenariile vor fi astfel realizate încât filmele să aibă sens şi separat de serial, dar imaginea de ansamblu să fie accesibilă doar celor care urmăresc Turnul episod după film, după episod, după film etc. 🙂

Can’t  wait!

8 Commentarii

  1. crocodilu 13/09/2010 Reply
  2. Vlad Puescu 13/09/2010 Reply
  3. voicunike 13/09/2010 Reply
  4. Vlad Puescu 13/09/2010 Reply
  5. Pax 13/09/2010 Reply
  6. Vlad Puescu 13/09/2010 Reply
  7. mikaela 28/12/2010 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *