Un alt câştigător al premiilor SFX: Neil Gaiman

Vă spuneam mai devreme că s-au anunţat câstigătorii premiilor SFX 2012.
Iată restul câştigătorilor:

Neil Gaiman a primit premiul Screenwriting Excellence pentru The Doctor’s Wife, al patrulea episod din seria a şasea a serialului science fiction Doctor Who.

Brian Blessed a fost numit Living Legend, în timp ce Joe Gilgun, care joacă rolul lui Rudy Wade în sezonul al treilea din Misfits, a fost numit Breakout Star. Premiul Lifetime Achievement a fost câştigat de John Wagner şi Carolos Ezquerra.

Anul acesta s-a mai adăugat un premiu nou, în memoria actriţei Elisabeth Sladen, care a încetat din viaţă în aprilie anul trecut: The Elisabeth Sladen Award, care a ajuns la serialul The Sarah Jane Adventures.

Neil Gaiman s-a născut în 1960 în Hampshire, marea Britanie, iar acum locuieşte în Statele Unite. Spune despre el că a fost un “copil sălbatic crescut în biblioteci”, devorând de mic cărţile lui C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien, James Branch Cabell, Edgar Allan Poe sau ale Ursulei K. LeGuin.

A început să scrie ca jurnalist, iar prima sa carte publicată a fost biografia formaţiei Duran Duran, urmată de biografia lui Douglas Adams. Apare în Dictionary of Literary Biography ca fiind unul dintre cei mai buni zece scriitori post moderni. Este cunoscut pentru proza sa, dar şi pentru poezie, film, jurnalism, benzi desenate sau versuri pentru cântece.

Cartea cimitirului, apărută la editura Nemira în format hardcover, a primit premiile Hugo (2009), Locus (2009) şi Newbery (2009) şi poate fi achiziţionată cu o reducere de 55%!

Iată şi discursul de mulţumire al lui Neil Gaiman, pe care îl felicităm pe această cale pentru premiul câştigat!

[embeded: src=”http://www.youtube.com/v/KzDuEooXruA?version=3&feature=player_detailpage” width=”580″ height=”340″ ]

SFX este cea mai cunoscută revistă de science fiction şi fantasy din Marea Britanie. Premiile SFX se acordă anual pentru filme, televiziune, romane sau benzi desenate din lumea science fiction sau fantasy.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *