Un caligraf afgan a făcut cel mai mare Coran din lume

Biblia ilustrataCaligraful Mohammad Sabir Khedri a lucrat timp de cinci ani pentru a crea cel mai mare Coran din lume. Cartea are 2,28 metri înalţime şi 1,55 metri lăţime. Până acum, cea mai mare carte din lume era făcută în Rusia, având 2 metri înalţime şi 1,5 lăţime. Coranul a costat jumătate de milion de dolari şi are 500 de kilograme, iar paginile sale (218 la număr) sunt făcute din stofă şi hârtie. Coperţile sunt făcute din pielea a 21 de capre.

Cel mai mare CoranCaligraful a lucrat cu nouă studenţi pentru a crea enorma carte care arată lumii că tradiţiile şi cultura afgane nu au fost distruse, chiar şi după 30 de ani de război.

Deşi a fost terminată încă din anul 2009, a fost ţinută ascunsă până acum. Momentan se află într-un centru cultural fondat în anii ’80. Acolo au fost ţinute 50,000 de cărţi şi se ţineau cursuri pentru meşteşuguri manuale afgane, dar totul a fost distrus în 1989 şi 1996 de trupe sovietice, respectiv de talibani.

Khedri a spus că dacă cineva va face un Coran chiar mai mare decât al lui, îl va lăsa fericit pe acesta să se bucure de glorie, pentru că tot ce contează este Islamul, nu să fie în centrul atenţiei.

Până la convertire, vă invităm să aruncați o privire peste colecția noastră de carte ortodoxă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *