Urzeala tronurilor – Episodul 3

Sumbră lume a mai creat George R. R. Martin… Sumbră, frumoasă și trădătoare. Într-adevăr, am ajuns la episodul 3 din “Urzeala Tronurilor”, difuzat ieri seară pe HBO.

Lordul Eddard Stark, interpretat de Sean Bean, împreună cu tovarășii săi Nordici au avut un drum lung până la King’s Landing. Acolo a descoperit că vechiul său prieten Robert Baratheon (Mark Addy), acum Regele, este pe cale să falimenteze țara, lăsându-l pe Eddard să “curețe mizeria”.

Dacă ești fan al cărții, ai fost încântat probabil de fiecare minut. Tocmai de aceea întreaga serie este adaptată pe parcursul a 10 ore, pentru ca serialul să rămână fidel cărții în toate detaliile, în special în privința castingului care este o alegere extrem de fericită. Aiden Gillen își face prima apariție în acest episod, ca Petyr “Littlefinger” Baelish. S-a văzut cât de bine i se potrivește rolul, luptându-se cu Conleth Hill, eunucul Lord Varys, cel mai puţin de încredere personaj de pe ecran. Contrastul puternic cu onorabilul Eddard face ca serialul să fie urmărit cu și mai mare plăcere!

De asemenea, Eddard se află în contradicţie cu Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), fratele şi iubitul soției lui Robert, Regina Cersei, care este strălucitor şi frumos şi, de fapt, tot ceea ce Stark nu este. Tensiunea se rupe într-un mod fascinant, atunci când cei doi se întâlnesc. Între timp, fiul lui Joffrey, Cersei, evoluează din puștiul pur și simplu enervant, la cel enervant într-un mod diabolic de amuzant.

Cât despre tânărul Bran, fiul lui Eddard, acesta se trezește descoperind că este infirm iar între timp, mama sa se grăbește să îl anunțe de Eddard că atentarea la viața fiului său a fost plănuită chiar de Lannister. Dincolo de mare, Danaerys descoperă că este însărcinată iar fratele ei josnic Viserys învaţă cu greu, trecând prin multă umilință, care este acum adevărata putere în familia lor.

Cu toate astea, eu cred că cel mai întunecat moment dintre toate este cel în care ni se lasă impresia că în Nord, după nouă ani de vară, e posibil să ne aștepte o iarnă extrem de lungă… Așa cum spuneam și la început, lumea sumbră creată de George R.R. Martin ne captivează din ce în ce mai mult! Cum vi s-a părut vouă acest ultim episod din “Urzeala tronurilor”?

 

Un material de Andreea Cristache

6 Commentarii

  1. Mircea 03/05/2011 Reply
  2. iuliann83 03/05/2011 Reply
  3. ioana 03/05/2011 Reply
  4. Mihai-Dan Pavelescu 04/05/2011 Reply
  5. Theodora 04/05/2011 Reply
    • ioana 04/05/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *