Urzeala tronurilor: Iarna a venit!

Aşa cum am văzut cu toţii, pe 4 aprilie au fost difuzate pe HBO primele cincisprezece minute din Urzeala Tronurilor. Acest teaser ne-a oferit tuturor, şi celor care au citit cartea şi celor care încă nu au citit-o, o poartă de intrare în universul fabulos creat de G.R.R. Martin în operele sale.

Primele cincisprezece minute ne aduc în faţa ochilor nu doar o lume medievală cu care am fi fost oarecum obişnuiţi din alte producţii, ci şi câteva din elementele fantastice care dau consistenţă şi farmec întregii serii Cântec de gheaţă şi foc: Zidul nesfârşit din nord şi Umblătorii albi.

Având o intrigă densă, dezvoltată pe multiple planuri, cu personaje complexe şi bine conturate, Urzeala Tronurilor ne oferă toate ingredientele unei poveşti epice de succes: lupte pentru putere şi intrigi politice, trădări, dar şi exemple de loialitate dusă la extrem, desfăşurări violente, dorinţe şi patimi ascunse. Altfel spus, un fragment autentic de ev mediu întunecat, populat cu umbre, demoni, spaime şi atrocităţi, un ev mediu în care speranţa pentru ziua de mâine trebuie să fie ea însăşi dură pentru a supravieţui.

Urzeala Tronurilor, cartea şi filmul, se completează într-un mod fericit, cel puţin aşa rezultă din acele prime cincisprezece minute. Cum am mai spus, este o ocazie binevenită de a citi (sau reciti) cartea şi de a urmări apoi „pe viu” desfăşurarea ei în versiune filmică. Cu atât mai mult cu cât, cu ocazia lansării în România a celor zece episoade din Urzeala Tronurilor, Nemira vă va oferi în curând, în condiţii grafice excelente, o ediţie deosebită a cărţii: ediţia hardcover, special concepută pentru evenimentul de la HBO.

18 Commentarii

  1. Silvana 14/04/2011 Reply
  2. Dani 15/04/2011 Reply
  3. Vlad 15/04/2011 Reply
  4. dan 15/04/2011 Reply
  5. Ciprian Poenaru 15/04/2011 Reply
  6. theusher 17/04/2011 Reply
  7. Catalin Maria 18/04/2011 Reply
  8. Bogdan Udrescu 18/04/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *