Vechea dinastie Targaryen


Sursa: gameofthrones.wikia.com

În serialul Urzeala Tronurilor nu aflăm foarte multe despre Casa Targaryen, nobila familie descendentă din Regatul Liber al Valyriei. Nu știm mai multe decât despre simpla existență a Prințului Viserys și a Prințesei Daenerys, ultimii doi copii ai Regelui “Nebun” Aerys al II-lea, detronat și ucis de Robert Baratheon. În schimb, cartea este o “culegere” perfect detaliată a destinelor tuturor personajelor, care ne lasă să parcurgem admirabila istorie a frumoasei și puternicei Daenerys, precum și a strămoșilor ei.

Mă fascinează puterea de care dau dovadă Targaryenii. Ei spun că li se trage din sângele de dragon ce le curge prin vene, la fel ca și trăsăturile lor frumoase, nepământene: ochii liliachii, indigo sau violeți și părul arginitiu-auriu sau alb precum platina, precum al lui Daenerys. Tot din carte aflăm că strămoșii lui Aegon Dragonul au scăpat din Distrugerea Valyriei, stabilindu-se la Piatra Dragonului – o insulă stâncoasă de pe Marea Îngustă. De acolo, Aegon și surorile sale, Visenya și Rhaenis, au navigat pentru a cuceri Cele Șapte Regate, așa cum la rândul ei Daenerys este menită să o facă împreună cu poporul Dothraki.

Sursa: awoiaf.westeros.org

Vă aduceți aminte de vorbele lui Daenerys din episodul 6, “Focul nu poate ucide un dragon”? Ei bine, pentru a-și păstra sângele regal și cât mai puternic, cei din casa Targaryen obișnuiau să permită căsătoriile între frați și surori, conform obiceiului Valyrian. Aflăm că însuși Aegon și-a luat ambele surori de soții, având urmași cu ambele. Așadar, avem acum o interpretare reală pentru binecunoscutul blazon al Casei Targaryen, dragonul cu trei capete, roșu pe fond negru, reprezentându-i pe cei trei cuceritori.

Dar vă las să aflați mai multe despre povestea lui Daenerys în episodul din această seară și din seria Cântec de Gheață și Foc. Vă provoc apoi să vă puneți la încercare cunoștințele și să încercați acest joc Trivia sau să aprofundați mai bine dinastia Targaryen, descifrându-le arborele genealogic. Iar mai jos, Emilia Clarke – interpreta ultimei supraviețuitoare dintre Targaryeni, vorbește despre experiența ei de a juca în serial.

 

4 Commentarii

  1. SirNeo 13/06/2011 Reply
  2. Tiberiu 19/06/2011 Reply
  3. gabriel 18/07/2011 Reply
    • Andreea (Nemira) 19/07/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *