Viziune asupra vremurilor noastre

Afirmații, contestații, dezbateri. Într-o lume parcă mânată de nevoia de a dărâma vechile concepte și de a se recrea în permanență, avem nevoie de un punct de echilibru. Dar de unde să începem căutarea sensului și, mai ales, cine să ni-l deslușească? Într-o epocă a marilor schimbări, în care viitorul se întâmplă astăzi, avem nevoie să găsim adevărul, analizând toate argumentele.

Colecția Epoca însumează mai mult decât o serie de titluri. Spiritul vremurilor actuale este pus sub microscopul unor autori foarte bine ancorați în realitatea în care trăim. De la religie, la istorie și psihologie, filtrele prin care sunt trecute crizele, izbânzile și dilemele acestei lumi sunt magistral mânuite de autori precum Stephane Hessel, cu al său îndemn la trezire și asumarea responsabilității pentru propriul destin, Olivier Roy, care ne explică logica dementă a unui război atât de actual, încât îl simțim pe pielea noastră la nivel global, sau Michael Drosnin, care ne provoacă la reflecție prin încercarea de a ne desluși misterele ascunse sub ochii noștri.

Volumele reunite în cadrul colecției nu au darul de a ne servi răspunsuri general valabile. Nu sunt rețete. Sunt, mai degrabă, precum acei dascăli de modă veche care incită la curiozitate, la cercetare, la găsirea de răspunsuri dincolo de granițele banalului. Să rezolvăm un puzzle al ideilor poate părea complicat, dar cu siguranță că nu suntem lăsați de izbeliște. Autorii ne oferă, mai mult decât fărâme de erudiție, adevărate chei cu care să desferecăm porțile prin care se pot pătrunde, cu mintea și cu inima, tainele acestei lumi. Cum este acel Dumnezeu în sens invers și ce am putea afla din Cartea rușinilor?

Dacă până acum v-am făcut cunoscute colecții precum NautilusSuspansBontonNemira Damen TangoBabelNemira JuniorErotikosAlpha & omegaCuaternar sau Biblioteca de psihologieGhidul Xenofobului sau Nemira clasic, și chiar și Glossy Books, astăzi vă invităm să faceți cunoștință cu autori care s-au evidențiat printr-un spirit liber, vizionar și perpetuu-cercetător. Sunt autori care, prin vocea și mesajul lor, au produs schimbări în maniera de a ne raporta la evenimentele pe care le trăim. Sunt, în ultimă instanță, profeți ai prezentului și creatori ai viitorului.

Vă invităm, astfel, la o călătorie. Printre idei, printre analize, printre argumente. Printre întrebări la care numai noi putem răspunde, călăuziți de făclia unor minți perspicace care au cercetat realitatea dincolo de aparențe.

Dacă ați găsit în colecția noastră volume care v-au deschis apetitul pentru cercetare și dacă vă doriți și mai mult, nu ezitați să ne scrieți sugestiile voastre cu privire la autori noi sau vechi pe care ați vrea să îi găsiți în oferta editurii!

 

1 Comentariu

  1. Cristian 20/12/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *