Volumul ”Așteptând în Ghermana” de Dănuț Ungureanu se lansează la Gaudeamus 2013

asteptand_in_ghermana_600p400Sâmbătă, 23 noiembrie, ora 16.00, la standul Editurii Nemira va avea loc lansarea volumului ”Așteptând în Ghermana” de Dănuț Ungureanu, titlu ce face parte din seria Maeștrii SF-ului românesc. Evenimentul de lansare se va desfășura în prezența autorului și alături de cei doi invitați speciali, Ştefan Ghidoveanu şi Florin Pîtea, scriitor.

„Dănuţ Ungureanu are știinţa de a construi personaje cu adâncimi surprinzătoare și de a ţese în pânza naraţiunii întâmplări cu tâlc, care își trimit ecoul în planul semnificaţiilor majore. Așteptând în Ghermana dă frisoane imaginaţiei și sufletului, înfricoșându-le. Este o relatare a unei viitoare lumi virtuale care s-ar putea naște din prezentul nostru. Unele amănunte narative sunt faptele vieţii noastre de zi cu zi, astăzi. Romanul rămâne în memorie.“ (Gabriel Rusu)

Scriitorul Dănuț Ungureanu a debutat cu o povestire în 1981, în revista Știință și Tehnică. În 1993 a apărut primul său volum, Marilyn Monroe pe o curbă închisă. În același an a publicat la Editura Nemira romanul Așteptând în Ghermana, pentru care a câștigat Premiul de Popularitate și Premiul I la secțiunea de specialitate a ROMCON. De-a lungul anilor, Dănuț Ungureanu a semnat numeroase povestiri pentru diferite publicații și volume colective, textele sale fiind recompensate cu multe premii. A scris, de asemenea, scenete radiofonice și câteva sute de scenarii pentru televiziune. Printre celelalte volume ale autorului se numără Români deja deștepți (2007), Basme geostaționare (2008).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *