Westeros.ro: tot ce vrei să ştii despre Cântec de Gheaţă şi Foc

George R.R. Martin a început să lucreze la saga Cântec de Gheaţă şi Foc în 1991. Primul volum din ceea ce trebuia să fie doar o trilogie a fost publicat în 1996, iar ultimul volum apărut în momentul de faţă, anul trecut.

Fiecare din cele cinci volume publicate până acum a devenit rapid un bestseller internaţional, iar seria a fost tradusă în peste douăzeci de limbi şi vândută în peste 15 milioane de exemplare în toată lumea.

Având în vedere succesul extraordinar pe care seria l-a avut, următorul pas logic a fost ecranizarea acesteia. Având o poveste foarte complexă, a fost imposibil de transformat într-un film, aşa că s-a ales varianta unui serial – Urzeala Tronurilor -, al cărui prim sezon a apărut, aşa cum bine ştiţi, în aprilie 2011.

Până la premiera celui de-al doilea sezon mai sunt mai puţin de două săptămâni şi ştiu că mulţi dintre voi abia aşteptaţi.

Până atunci, vă invit să vizitaţi site-ul Westeros.ro, unde veţi găsi toate informaţile despre film, cărţi, univers, personaje, actori, George R.R. Martin etc.

HBO e singurul loc unde se putea face serialul meu. M-am gândit la asta cu ani în urmă, înainte de a semna un acord, imediat după ce cartea a devenit bestseller. Ştiam că nu poate fi făcut film – amploarea poveştii era prea mare. Aşa că mi-am îndreptat atenţia către televiziune şi mi-am dat seama că nu poate fi orice televiziune – vorbim, totuşi, de o poveste pentru adulţi. Aşa că HBO-ul a fost singura opţiune viabilă“, mărturiseşte autorul seriei, George R.R. Martin.

Serialul este produs de scenariştii de succes David Benioff şi D.B. Weiss, care s-au făcut cunoscuţi în special pentru filmele The 25th Hour (2002), Troy (2004) şi X-Men Origins: Wolverine (2009) – Benioff şi Ender’s Game – Weiss.

Nu uitaţi! Săptămâna aceasta, puteţi beneficia de reducerea de 35% pentru orice carte din seria Cântec de Gheaţă şi Foc!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *