5 cărţi pentru un weekend plin de aventuri

600p400
Vremea friguroasă ne ţine în casă, dar asta ne dă ocazia să călătorim între paginile cărţilor, unde ne aşteaptă lumi fantastice. De la ţinuturi magice ascunse de ochii lumi, la lumi virtuale unde îţi creezi propriul avatar şi până la călătoria în timp, pe vremea nobililor cavaleri. Declarăm aceste zile happy weekend şi vă invităm pe nemira.ro să descoperiţi lumile despre care v-am spus. Pentru a vă uşura căutările, venim în întâmoinarea voastră cu 5 cărţi care credem noi că o să vă poarte în lumi exotice şi pline de aventuri.

Magicienii, de Lev Grossman

MagicieniiQuentin Coldwater nu seamănă cu niciunul dintre colegii lui de liceu. În timpul liber reciteşte cărţile fantasy preferate din copilărie şi în vis îi Însoţeşte pe protagoniştii lor în lumea magică numită Fillory.

În comparaţie cu aventurile din cărţi, viaţă îi pare anostă şi lipsită de culoare. Totul se schimbă însă atunci când este admis într-un colegiu secret şi exclusiv de magie în afară New York-ului. Acolo încep peripeţiile lui şi o iniţiere riguroasă în magia modernă.

Dar, în cele din urmă, nici magia nu îi mai aduce fericirea şi ineditul pe care Quetin le aştepta de la viaţă – asta până când el şi prietenii săi fac o descoperire uimitoare: Fillory există cu adevărat.

Ready Player One, de Ernest Cline

Ready Player OneCartea perfectă pentru geeks. Cititorii o numesc “utopie geek”, o carte ce întruneşte toate condiţiile pentru a fi iubită de fanii SF, de gameri, de cinefili şi de cei care sunt pasionaţi de cultura pop a anilor ’80. Scriitorii de SF au spus că e fascinantă şi imaginativă, o carte a ideilor, un joc într-un roman, un SF epic, un amestec de cultură pop şi oricum ai numi-o, Ready Player One va sfida orice etichetă îi pui. John Scalzi o recomandă astfel: Imaginaţi-vă că Dungeons&Dragons şi jocurile arcade din anii ’80 au făcut dragoste, iar copilul lor a fost crescut în Azeroth.”

Scrisă cu pasiune de un gamer şi un geek adevărat, Ready Player One spune povestea lui Wade Watts, un tânăr gamer din anul 2044. La fel ca mulţi alţii, Wade evadează dintr-o realitate sumbră conectându-se zile întregi la OASIS, o utopie virtuală larg răspândită unde poţi să fii tot ce vrei tu să fii şi poţi trăi, iubi şi călători pe oricare din cele zeci de mii de planete care alcătuiesc lumea virtuală. Fondatorul OASIS, James Halliday, moare fără moştenitor şi promite să lase întreaga lui avere  celui care va reuşi să ajungă la capătul unei vânatori de comori din univers virtual. După mulţi ani de la provocarea lui Halliday, Wade este primul care reuşeşte să rezolve primul puzzle şi readuce în atenţia lumii vânătoarea. Tot pe blogul nostru puteţi citi şi începutul romanului.

Pamantul lung, de Terry Pratchett si Stephen Baxter

Pamantul lungPământul lung este prima carte a unei serii ce construieşte o lume cu posibilităţi infinite, o lume a Pământurilor paralele, plină de surprize pentru cei care îndrăznesc să se avânte în ea.

Monica Jansson este chemată să investigheze incendiul în care a ars complet casa unui bizar om de ştiinţă (unii spun că ar fi nebun, alţii că ar fi periculos). La locul faptei descoperă un ciudat dispozitiv: o cutie plină cu fire, un comutator cu trei căi şi… un cartof. Acesta este prototipul unei invenţii care va schimba, o dată pentru totdeauna, felul în care omenirea vede lumea.

Omenirea încearcă din răsputeri să se extindă în univers, în spaţiu, dar dacă ar fi posibil să ne extindem fără să călătorim mii de ani lumină? Un singur pas în est sau vest şi te trezeşti pe un Pământ paralel. Joshua este unul dintre oamenii care s-a născut cu darul de a trece prin lumi fără ajutorul unui stepper. Când Lobsang, o inteligenţă artificială, îi propune să exploreze universurile paralele şi să descopere dacă există un capăt al lumii, Joshua se urcă în zeppelinul acestuia şi pleacă spre capătul Pământului lung.

Rebeliunea, de Robyn Young

RebeliuneaRegele Scoţiei a murit. Nobilii se luptă pentru putere, fără să ştie că Edward al Angliei are planurile lui. Inspirat de o străveche profeţie, visează de ani întregi la o cucerire nemiloasă, care va schimba soarta englezilor pentru totdeauna. Pe acest teritoriu divizat, într-o familie măcinată de ambiţii şi trădări, trăieşte un băiat, care se îndreaptă în forţă spre maturitate. Drumul lui nu va fi niciodată simplu: va sluji dușmanul și-și va trăda prietenul înainte de a-și găsi propria cale.

Dar Destinul i-a pregătit ceva. Îl cheamă Robert Bruce şi povestea lui începe în Rebeliunea.

Dacă vă plac romanele istorice, dar mai ales perioada Evului Mediu, Rebeliunea este ceea ce aveţi nevoie. Foarte bine pregătit cu multă cercetare şi presărat cu evenimente ficţionale cât să menţină atenţia, plin de misticism celtic şi lupte glorioase, romanul lui Robyn Young este un deliciu pentru fanii genului.

Luna ucigaşă, de N.K. Jemisin

Luna ucigasaÎn străvechea cetate Gujaareh, pacea este legea supremă. Străjerii care menţin liniştea statutului, colectorii, se mişcă nevăzuţi pe acoperişurile cetăţii, învăluiţi de umbrele străzilor prăfuite ale oraşului. Preoţi ai Zeiţei Viselor, datoria lor este să culeagă magia minţilor adormite şi să o folosească mai departe pentru vindecare, alinare… şi pentru uciderea celor crezuţi corupţi.

Dar atunci când o conspiraţie ia naştere chiar în marele templu din Gujaareh, Ehiru, cel mai faimos dintre colectorii oraşului, trebuie să îşi reconsidere întreaga viaţă şi misiune. Cineva sau ceva ucide visătorii în numele Zeiţei, pândindu-şi prada pe aleile oraşului, dar şi în tărâmul viselor. Ehiru ajunge să o protejeze chiar pe femeia a cărei viaţă trebuia să o ia – altfel întregul oraş va fi devorat de război şi de puterea magiei interzise.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *