„Lunea de carte spaniola” – Juan Carlos Onetti

Institutul Cervantes din Bucuresti, Librariile Carturesti, Revista Observator cultural şi Editura Nemira vă invită la:

„Lunea de carte spaniola” despre Juan Carlos Onetti

Luni, 19 octombrie, ora 18.30, Libraria Carturesti

Str.Artur Verona nr.13, Bucuresti

Vor vorbi:

  • Ileana Scipione, traducatoarea lucrărilor lui Onetti
  • Ana Antonescu, coordonatoarea colectiei Babel
  • Ovidiu Simonca, jurnalist
  • Luminita Marcu, critic literar

Luni, 19 octombrie, Institutul Cervantes reia seria intilnirilor Lunea de carte spaniolă, prima intilnire din aceasta toamna fiind dedicata scriitorului uruguayan Juan Carlos Onetti, la centenarul nasterii sale.

Juan Carlos Onetti a fost omagiat in acest an in toata lumea hispanica, Bucurestiul alaturindu-se astfel acestei mari sarbatori literare. In romaneste au fost traduse patru carti apartinind lui Onetti, toate patru traduse de Ileana Scipione si publicate de Editura Nemira: Despartiri, Viata scurta, Istoria cavalerului si a fecioarei venite din Liliput cu burta la gura si, probabil cel mai cunoscut roman al sau, Santierul-fantoma.

Juan Carlos Onetti este nu doar un scriitor deja faimos peste tot in lume, dar si unul dintre aceia care pot genera lungi si interesante discutii. Contemporan cu romanul Camil Petrescu, dar implinind in anul revolutiei din Romania 80 de ani, Onetti este martorul unui secol de literatura. Elitist in incercarea sa de a-si lua cititorul ca aliat activ, dar si iubitor de tangouri pitoresti, Onetti nu e usor de portretizat. Probabil nici de tradus. Iar cititorii sai sint dintre cei mai rafinati cititori de literatura, dintre aceia obsinuiti sa citeasca activ, participativ. Luni seara, la Cartureşti, va fi un prilej de a petrece doua ore vorbind despre un scriitor care si-a marcat epoca cu cei care l-au citit sau poate il vor citi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *