10 motive să asculți audiobooks

Ți-ar plăcea să ai mult timp să citești? Sau ți-ar plăcea să transformi mersul la cumpărături într-un quest fantastic? Condusul într-o călătorie aventuroasă? Gătitul într-o poveste de dragoste? Alergarea într-o vânătoare de dragoni? Ei bine, avem soluția pentru tine: audiobook-urile Nemira, Nemi, Armada sau Orion disponibile pe platforma Echo!

Te invităm să te bucuri de poveștile preferate oriunde și oricând și să transformi orice moment obișnuit într-unul de poveste, de curiozitate, de învățare.

Dacă încă nu ești convins, îți lăsăm mai jos 10 motive pentru care merită să dai o șansă audiobook-urilor.

  1. Poți asculta ceva frumos în timp ce te relaxezi

Dacă aveai nevoie să îți spună cineva: e timpul să te relaxezi! Știm că probabil ești ca noi – încerci să faci cât mai multe lucruri și poate că uneori uiți de cea mai importantă persoană: tu. Ia-ți un pic de me time și o să vezi ce energie faină îți dă. Și în timp ce faci asta, poți să asculți o poveste. Gândește-te la orice te relaxează pe tine și vezi dacă pe fundal poți să dai play la un audiobook. Asta e fain la cărțile audio: merg bine oriunde, cu orice. Well, aproape – nu credem că președintele își citește discursurile în timp ce ascultă și un audiobook. Sau…?

2. Poți asculta on the go și economisești timp

Și economisești o grăămaaaadă de timp pierdut în timp ce conduci, te duci spre birou, ești în mijloace de transport etc. E super ușor și la îndemână să apeși un PLAY și să îți vezi de drum. Unde mai punem că așa nu te mai simți prost că pierzi timp important din ziua ta (ca să nu zicem viața ta), când ai putea să faci altceva? Well, acum chiar poți să faci altceva.

3. Nu îți obosesc ochii

Uită de scuza aia clasică: „eu nu pot să citesc înainte de somn, fiindcă adorm”. Sau: „eu nu pot să citesc mai mult de 2 pagini fiindcă îmi obosesc ochii”.

Lăsând gluma la o parte, știm că asta chiar se întâmplă. Uneori lucrezi până târziu sau stai cu ochii toată ziua în ecrane. Ochii noștri deja sunt destul de obosiți după 5 zile de lucru continuu, așa că mai dă-le și lor o mică pauză. E timpul să pui și urechile la treabă.

4. Poți face mai multe lucruri în timp ce asculți (multitasking reading)

Știi și tu că există multe momente boring în 24 de ore, chiar dacă am vrea să credem că trăim o viață plină, dar pliiiină, de momente unice și nemaiîntâlnite. Întoarce momentele alea în favoarea ta. În timp ce speli vasele adunate peste zi, poate dai play la un audiobook. Sau în timp ce alergi. Sau în timp ce ești într-o ședință pe Zoom și ai fi preferat să dai skip, dar nu ai putut, așa că ai dat Mute. Sau în timp ce faci cumpărăturile săptămânale. Poate chiar în timp ce gătești ceva bun. You choose. Sigur ai momente de genul tot timpul în program. 🙂

5. Ai cărțile aproape de tine oricând, oriunde

Practic ai o mică bibliotecă în buzunar, oriunde te-ai duce. Și nici nu mai cari cărți grele atunci când ești pe drumuri.

6. Poți să asculți mai multe cărți decât ai timp să citești

Yes, yes, yes!

Uneori e mai ușor și mai rapid să asculți audiobook-uri decât să citești cărți fizice, mai ales că poți asculta în timp ce faci alte activități în care nu ai fi putut să ții o carte în mâini.

7. Faci ceva pentru prima dată

Nu vrem să spunem un clișeu, dar.. când a fost ultima oară când ai făcut ceva pentru prima oară? În ultimul timp multă lume a început să îndrăgească tot mai tare formatul audio, să asculte podcast-uri sau să asculte audiobook-uri. Dar poate că tu efectiv nu ai apucat să apeși PLAY pe un audiobook. Sau poate că nu ai fost motivat, nu ai găsit unul care să îți facă neapărat cu ochiul (sau cu urechea). Nu e absolut nicio rușine – bucură-te că poți în sfârșit să faci ceva pentru prima dată: să asculți primul tău audiobook! ATENȚIE: e posibil să provoace dependență și să rămâi cu căștile în urechi până când li se termină bateria. Nu te teme, audiobook-urile noastre nu se vor termina niciodată.

8. Poți citi (în sfârșit!) în orice poziție

Hands-free reading? Yes, please!

Știi cum e la plajă când nu prea poți citi în orice poziție, așa-i? Sau în pat, înainte de somn, când vrei să stai și confortabil și să dai pagină cu pagină până când adormi.

Cu audiobook-urile în căști nu mai ai problema asta. Nu mai amorțești, nu mai stai în poziții nenaturale. Pentru asta faci yoga, dacă vrei.

9. Te bucuri de view-ul din fața ta

Cititorilor le place să citească în locuri frumoase. Dar parcă e păcat să ratezi muntele din fața ta, dacă te uiți în carte, așa e? Nu zice nimeni să alegi între view-uri frumoase și o carte bună. În niciun caz. Cu un audiobook poți să te bucuri de amândouă în egală măsură și să asculți povestea în timp ce te încarci cu enegie din locul frumos în care ești.

(în timp ce scriem asta ne cumpărăm bilete spre Italia, să ascultăm și noi un audiobook cu un view frumos)

10. Citești mai mult.

În sfârșit! Și poate cel mai important:

Dacă tot timpul simți/spui că nu ai timp să citești, să știi că ți-ai găsit soluția: audiobook-urile. Ascultă-le pentru toate motivele de mai sus ca să nu mai simți că ai FOMO sau că nu citești atât de mult precum ai vrea. Și uite așa, ai găsit o oportunitate să nu mai fii în căutarea timpului pierdut, ci să reușești să îl faci timp productiv pentru tine.

Sharing is caring, dă-i articolul ăsta și unui prieten care simți că ar avea nevoie de un mic imbold să încerce ceva nou, să citească mai mult sau să fie mai productiv. Și fericit.

Articol preluat de la prietenii de la Echo.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *