Unde călătorești când temperatura „dă” cu minus?

Dacă sunteți ca noi, „alergici” la frig, o să vă ascundeți într-o carte, departe de viscol, de zăpadă și de Răceală, acel personaj legendar îmbrăcat în haine subțiri, de vară, care abia așteaptă să vă (re)vadă. Bineînțeles, o să fie însoțit de Strănut și Febră, însă noi am descoperit cea mai bună metodă pentru evitarea unei întâlniri nedorite: o serie SF sau fantasy. Binge-reading, desigur, cu pauze moderate.

winter-fantasy-scenery-18713-19192-hd-wallpapers

Și pentru că ne plac aventurile și călătoriile, mergem…

razboiul_batranilor… în spațiu, în necunoscut? (Seria Războiul bătrânilor)

Un omagiu adus Infanteriei stelare, seria Războiul bătrânilor reflectă cunoștințele vaste ale lui John Scalzi în domeniul SF. Este unul dintre cei mai creativi și amuzanți scriitori, având chiar și un cont de Twitter (The Scamperbeasts) dedicat celor două pisici ale sale, Sugar și Spice. Seria îmbină un ritm alert al acțiunii și răsturnările de situaţie cu umorul și ironia.

În așteptarea celui de-al 4-lea volum, Povestea lui Zoe, ne înrolăm în armată, în FCA (Forțele Coloniale de Apărare). Chiar dacă nu îndeplinim principalul criteriu de selecție (onorabila vârstă de 75 de ani), Scalzi ne oferă oportunitatea să descoperim noi teritorii în spațiu. Trebuie „doar” să avem grijă: puține rase extraterestre sunt pașnice, iar dacă ne dorim recompensa, o casă a noastră pe una dintre coloniile greu câștigate, va trebui să supraviețuim doi ani în armată.


marile_descoperiri… în cele Nouă Principate? (Seria Marile descoperiri)

Dacă nu sunteți pregătiți să vă înrolați în FCA (nu vă judecăm, din contră, avem și noi câteva rețineri), putem să îl însoțim pe Michael A. Stackpole în Nalenyr, unde familia Anturasi întocmește cărți și explorează teritorii necunoscute. Sub protecția autorului, vom explora cele Nouă Principate, unde familiile regale mint, înșală și ucid pentru aur, magie și următoarea mare descoperire.

Dacă suntem norocoși și supraviețuim conflictelor sângeroase și trădărilor, cu speranța încheierii unei alianțe politice potrivite, ne vom alătura celor trei urmași ai Cartografului, fiecare împovărat de propria misiune: Keles, Jorim și Nirati, apărătorii trecutului, înfruntă Iadul, divinitatea și forțele întunecate ce amenință distrugerea celor Nouă Principate. Pe scurt, vom avea „bilete” în primul rând la o Urgie apocaliptică.


taramul_vrajitorilor… în Tărâmul Vrăjitorilor? (Seria Tărâmul Vrăjitorilor)

Universul fantasy creat de Susan Dennard este ascuns, mistic și plin de capcane. Magia este vie şi palpabilă, de o frumuseţe aproape păgână, un har cu care vrăjitorii se mândresc, pe care îl dezvoltă zi de zi, de parcă ar vrea să atingă perfecţiunea. Perfecțiunea? Acel moment în care magia domină mintea, trupul şi sufletul, descătuşând cele mai întunecate vise ale celor îndrăzneţi şi eliberând temerile celor cumpătaţi, care îşi doresc pace şi stabilitate.

Din nefericire, vizităm Tărâmul Vrăjitorilor când Armistiţiul dintre Imperii se apropie de sfârşit. Din fericire, aveți mai multe opțiuni. Puteți să călătoriți pe mare alături de Merik Nihar, Vrăjitor al Vântului și prinţul Nubrevnei, însă el se află în mijlocul unei conspirații (sunt șanse să fiți persecutați și vânați, dar nu vă spunem de  către cine ce) sau să fugiți alături de Safiya fon Hasstrel, Vrăjitoare a Adevărului, și Iseult det Midenzi, Vrăjitoare a Firului, de un călugăr-asasin care are ordin să vă răpească. Sau, dacă vă împotriviți, să vă ucidă. Alegeți cu grijă.


furnicile_2… în pivniță? (Seria Furnicile)

De data aceasta, noi nu vă vom însoți: am vizitat de câteva ori pivnița lui Bernard Werber și încă suntem șocați (și fascinați) de ce am descoperit. Alături de voi o să fie Jonathan Wells. El se teme de întuneric, ignoră toate avertismentele primite, până și urletele ce răsună de sub pământ. Mulți coboară în pivniță, dar puțini se întorc. Bine, adevărul este că nimeni nu se întoarce (cu excepția noastră). Sau poate că vă mințim… încurajator, nu?

Nu trebuie să vă temeți: o să vedeți misterioasa colonie a furnicilor! Cetatea este superbă, cu facilităţi ingenioase, construite pe un echilibru stabil de diferitele tipuri de furnici. O să întâlniți săli pentru mercenare, furnici-cisterne, crescătorii de ciuperci, săli de fermentaţie pentru mierat, o sală de chimie organică, iederă de susţinere, cirezi de păduchi-de-frunză, o sală pentru spioane, doici, chiar și o sală de fabricare a făinei de cereale. Veți vizita un tărâm interzis oamenilor.


jacob-grey—ferals—c1… în Blackstone? (Seria Neîmblânziții)

Ați întâlnit vreodată un Neîmblânzit? Un om care poate să vorbească și să controleze toate animalele dintr-o anumită specie? Unii au trecut de partea întunericului și au părăsit Blackstone, după ce conducătorul lor, maleficul Spinning-Man, neîmblânzitul-păianjen, a fost înfrânt. Alții se ascund, rușinați de darurile lor. Dar au rămas și câțiva Neîmblânziți curajoși, pregătiți de luptă.

Avându-l drept mentor pe Jacob Grey, vom explora catacombele și tunelurile secrete din Blackstone, oprindu-ne pentru un tur rapid în zona vilelor abandonate și bântuite, unde sunt păstrate artefacte și arme magice. Dacă doriți să prelungim excursia, putem vizita și închisoarea locală. Nu trebuie să ne temem: cei mai periculoși deținuți au evadat și îl caută pe Caw, băiatul care vorbește cu corbii.


 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *