2012: sfârșit de lume, predicții, controverse

Unii se pregătesc de marea provocare a cumpărării cadourilor de Crăciun. Alții stau cu răsuflarea tăiată, în așteptarea infirmării predicțiilor care ne apasă de atâta timp: finalul tragic al întregii noastre civilizații. Iarăși, o altă categorie, nu se mulțumește să aștepte, ci caută dovezi, pune întrebări, se informează, încercând mereu să descifreze tainele acestei lumi.

Un astfel de om aflat în permanenta căutare a adevărului este Michael Drosnin. Jurnalist american contemporan, Drosnin s-a impus în literatura de non-ficțiune prin seria ”Codul Bibliei”, ce constă în trei volume ajunse rapid pe lista de best-seller-uri internaționale, în care autorul încearcă să dezlege mistere și să creioneze viitorul omenirii prin descifrarea codurilor secrete cuprinse în Biblie.

În mod evident, cărțile lui Drosnin au fost supuse unor intense dezbateri, mai ales în contextul avertismentelor pe care acesta le dă în legătură cu pericolele care ne pândesc și pe care le-am putea evita, dacă am fi atenți la semnele și mesajele ascunse în paginile cărții de căpătâi a tuturor creștinilor.

Al treilea volum are o valoare deosebită, mai ales în aceste vremuri guvernate de spaimă și confuzie. ”Codul Bibliei III – Salvarea lumii” ne vorbește nu despre un singur viitor posibil, obligatoriu dramatic, ci despre o serie de finaluri plauzibile, extrem de periculoase, la care contribuim fiecare dintre noi.

Cei familiarizați cu volumele anterioare ale lui Drosnin spun despre cel de-al treilea că este de departe cel mai bun din serie, pentru viziunea pragmatică pe care o oferă, cu referințe solide din științele moderne și cu mesajul clar că ne vom putea construi un viitor fericit numai dacă ne vom deschide mintea și inima și vom asculta vocea trecutului.

Cât este de ușor sau de greu de crezut că anumite coduri ale Bibliei, aparținând unor timpuri imemoriale, vorbesc despre rolul Președintelui Obama în deciderea sorții omenirii întregi? Ei bine, indiferent ce credem sau cât de dispuși suntem să ne lăsăm convinși, cărțile lui Drosnin reprezintă nu numai o lectură pasionantă pentru oricine, dar au devenit și subiect de documentar, cercetare științifică și chiar controversă.

Vă invităm așadar să urmăriți seria de documentare ”The Bible Code” și să descoperiți părerile, viziunile și argumentele acelor oameni care nu așteaptă ca viitorul să se întâmple, ci îl întâmpină cu întrebări. Răspunsul? Poate că în Codurile Bibliei sau poate că în fiecare din noi…

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *